Τι είπε η Ράικου για Novartis και Ρασπούτιν

Της Άννας Κανδύλη

Πολύωρη ήταν η κατάθεση της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη που μαζί με τον συνάδελφό του Ευάγγελο Ζαχαρή διενεργούν την προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελλομένες παρεμβάσεις στην υπόθεση της Novartis.

Η εισαγγελική λειτουργός προσήλθε και αποχώρησε από το Ανώτατο Δικαστήριο αποφεύγοντας τα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες απάντησε στις ερωτήσεις που τις τέθηκαν σχετικά με το αν υπήρξαν παρεμβάσεις στο έργο της ενώ προσκόμισε και έγγραφα.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να κριθεί αν και η δική της κατάθεση θα διαβιβαστεί στη Βουλή κάτι που θα δηλώνει ότι έχει μιλήσει για πολιτικά πρόσωπα. Όπως σημείωναν δικαστικές πηγές δεν είναι απαραίτητο να κατονομάζονται τα εν λόγω πρόσωπα , αρκεί και μόνο να φωτογραφίζονται.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω κύκλων της κυρίας Ράικου τον Οκτώβριο του 2018 έγινε για πρώτη φορά αναφορά στον Ρασπούτιν ο οποίος «εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος «νταβατζή»», υπέδειξε «πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις».

Αποκύημα φαντασίας…

Την ίδια ώρα, πηγές της εισαγγελίας διαφθοράς χαρακτηρίζουν «αποκύημα της φαντασίας» του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή όσα υποστηρίζει σε κατάθεση του για βίντεο με αναφορά στον πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι ουδέποτε υπήρξε βίντεο στον κατάλογο των στοιχείων που στάλθηκαν στη Βουλή υπογραμμίζοντας επιπλέον ότι όταν διαβιβάστηκε η δικογραφία για τους 10 πολιτικούς στο Κοινοβούλιο, ο Γιάννης Αγγελής δεν ήταν καν επόπτης της εισαγγελίας διαφθοράς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ