Υπόθεση Novartis: Σε πολιτικά πρόσωπα αναφέρθηκε ο Στουρνάρας – Αυτή την ώρα καταθέτει η Ελένη Ράικου

Της Άννας Κανδύλη

Σε πολιτικά πρόσωπα αναφέρθηκε σύμφωνα με πληροφορίες ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρα ο οποίος κατέθεσε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη που διενεργεί μαζί με τον συνάδελφό του Ευάγγελο Ζαχαρή την προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις στην υπόθεση της Novartis.

Αυτή την ώρα καταθέτει η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου, η οποία είχε παραιτηθεί από τη θέση της καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στην ερευνά της για την φαρμακοβιομηχανία. Μέσω κύκλων της μάλιστα είχε γίνει για πρώτη φορά αναφορά στον « Ρασπούτιν».

Η κατάθεση Στουρνάρα

Ο κ. Στουρνάρας κατέθεσε δύο υπομνήματα και κλήθηκε με αφορμή την μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει τον Μάρτιο του 2018 κατά των προστατευόμενων μαρτύρων υπό τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», για τα αδικήματα της ψευδορκίας μάρτυρος, ψευδούς καταμήνυσης και συκοφαντικής δυσφήμησης.Με τη μήνυσή του ζητούσε την ποινική τους δίωξη για τις ψευδείς όπως τις χαρακτήριζε καταθέσεις τους στην Εισαγγελία διαφθοράς που τον ενέπλεξαν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ