Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο “αντίο” στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα – Τραγικές φιγούρες η σύζυγος και η κόρη του

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι είπαν το τελευταίο “αντίο” στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο αιφνίδιος θάνατος του οποίου έχει προκαλέσει πανελλήνια θλίψη και σοκ.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Κοιμητήριο Ζωγράφου, όπου πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία.

Τραγικές φιγούρες η Ελένη, η σύζυγος του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, και η μοναχοκόρη τους, Μαρία – Κλάρα, οι οποίες είπαν το ύστατο χαίρε στον δικό τους άνθρωπο, αγκαλιασμένες και φορώντας λευκές μπλούζες.

Το μήνυμα στο στεφάνι της συζύγου και της κόρης του τραγουδοποιού, ράγισε καρδιές: «Στον λατρεμένο μας σύζυγο και πατερούλη που η καλοσύνη του και η αγάπη του αγκάλιασε εμάς και όλο τον κόσμο».

Δεκάδες καλλιτέχνες, με τους οποίους συνεργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, παρέστησαν στην κηδεία. Ανάμεσά τους, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Διονύσης Τσακνής, ο Θάνος Μικρούτσικους, η Ελένη Ράντου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Γιάννης Μπαχ Σπυρόπουλος, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Αντώνης Μιτζέλος, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Στέλιος Ρόκκος, η Τάνια Τσανακλίδου, η Χάρης Αλεξίου, η Ραλλία Χρηστίδου, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Μανώλης Φάμελλος, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Γιαννης Γιοκαρίνης, ο Γιώργος Κιμούλης και πολλοί ακόμα.

Την εξόδιο ακολουθία παρακολούθησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Μαρέβα, όπως και τα στελέχη του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής και Νίκος Σοφιανός.

Λόγια αγάπης και οδύνης στους επικήδειους

Επικήδειους εκφώνησαν, μεταξύ άλλων, ο γιατρός του εκλιπόντος κ. Ράκας, ο Διονύσης Τσακνής και ο Νίκος Πορτοκάλογλου, οι οποίοι φανερά συγκινημένοι εξέφρασαν λόγια αγάπης και βαθιάς οδύνης.

“Άργησα πολύ να αποκτήσω αυτόν τον σπάνιο φίλο, αλλά δυστυχώς τον έχασα πολύ νωρίς, όπως τον χάσαμε όλοι”, είπε ο Νίκος Πορτοκάλογλου για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, του οποίου εξήρε την “σε βαθμό κακουργήματος” ειλικρίνεια, την “σαν παιδί” ευαισθησία, αλλά και την οικειότητα που αμέσως ένιωσαν όταν για πρώτη φορά έπαιξαν μαζί στη σκηνή. “Όταν βρεθήκαμε στη σκηνή, συνέβη κάτι μαγικό, ήταν σαν να παίζαμε μαζί από χρόνια”, δήλωσε με συγκίνηση ο Νίκος Πορτοκάλογου για να θυμηθεί τη “δύναμη”, αλλά και την “αφάνταστη επικοινωνία” που ανέπτυσσε με τον κόσμο ο Λαυρέντης. Αναφορά έκανε και στην τελευταία τους συναυλία, πριν κάποιες μέρες στον Βόλο, τη γενέτειρά τους. “Όταν κατεβήκαμε από τη σκηνή ήμασταν ιδρωμένοι και ευτυχείς. Τι άλλο θέλαμε; Ο κόσμος μας αγαπάει ακόμα”, του είχε είπε με ευχαρίστηση ο Λ. Μαχαιρίτσας.

“Θα μου λείψεις, σε αγαπάω Λάρυ”, είπε με σπασμένη από τη συγκίνηση φωνή ο Διονύσης Τσακνής, ενώ ο γιατρός του Λαυρέντη, αφού περιέγραψε την αντίδραση του καλλιτέχνη όταν διαπιστώθηκαν τα προβλήματα της καρδιάς του και το πώς η μοναχοκόρη του, Μαρία Κλάρα, έγινε το κίνητρο για να γίνει ο “πιο πειθαρχημένος ασθενής”, τον αποχαιρέτισε λέγοντας: “Καλό ταξίδι Λαυρέντη αγαπημένε!”.

@-webkit-keyframes loading-spinner-rotate { 100% { -webkit-transform:rotate(360deg); transform:rotate(360deg); } } @keyframes loading-spinner-rotate { 100% { -webkit-transform:rotate(360deg); transform:rotate(360deg); } } @-webkit-keyframes loading-spinner-dash { 0% { stroke-dasharray: 1, 200; stroke-dashoffset: 0; } 50% { stroke-dasharray: 89, 200; stroke-dashoffset: -35px; } 100% { stroke-dasharray: 89, 200; stroke-dashoffset: -124px; } } @keyframes loading-spinner-dash { 0% { stroke-dasharray: 1, 200; stroke-dashoffset: 0; } 50% { stroke-dasharray: 89, 200; stroke-dashoffset: -35px; } 100% { stroke-dasharray: 89, 200; stroke-dashoffset: -124px; } }

Η οικογένεια του τραγουδοποιού είχε απευθύνει παράκληση με ανακοίνωσή της, αντί στεφάνων, να ενισχυθεί η πρωτοβουλία Ένωση “Μαζί για το παιδί”.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε ηλικία 63 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο, αλλά και το κοινό που τον αγάπησε μέσα από τη μουσική και το έργο του.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστός ο θάνατός του, ραδιόφωνο, τηλεόραση και κοινωνικά δίκτυα κατακλύστηκαν από τραγούδια του αγαπημένου τραγουδοποιού, αλλά και από μηνύματα συντριβής για τον ξαφνικό χαμό του καλλιτέχνη, που σφράγισε με τα τραγούδια του τη σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ