Θάνατος 19χρονου στη Χίο: “Ξεσκονίζουν” τα αρχεία της τεχνικής υπηρεσίας – Συγκλονίζουν η μητέρα και η συμμαθήτρια του αδικοχαμένου νέου – ΒΙΝΤΕΟ

Οι αρχές “ξεσκονίζουν” τα αρχεία της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, στα όρια του οποίου ανήκει ο αθλητικός χώρος στη Δασκαλόπετρα, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος, παίζοντας μπάσκετ.

Η επείγουσα έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του νέου προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Συγκεκριμένα, με επικεφαλής την εισαγγελέα Πρωτοδικών, Χίου Σπυριδούλα Σταυράτη, ελέγχονται τα αρχεία της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Χίου και ειδικότερα του πρώην Δήμου Ομηρούπολης, στα όρια του οποίου ανήκε ο αθλητικός χώρος.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν κατασχεθεί έγγραφα και αναφορές της περιόδου 1998-2002, οπότε φέρεται να έχει κατασκευαστεί το συγκεκριμένο έργο. Ανάμεσα στα έγγραφα και τεχνική έκθεση που αναφέρεται σε αυτό. Δεδομένης αυτής της έκθεσης, έχει συλληφθεί από χθες το βράδυ και οδηγείται σήμερα στην εισαγγελία, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, εν ενεργεία μηχανικός του Δήμου Χίου, ο οποίος υπηρετούσε την επίμαχη περίοδο στην τεχνική εταιρεία του τότε Δήμου Ομηρούπολης.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο μηχανικός υποστηρίζει ότι το έργο δεν φέρει την υπογραφή του και δεν αναγνωρίζει τον γραφικό χαρακτήρα του στην έκθεση που έχει κατασχεθεί και του υποδείχθηκε.

Χθες αναχώρησαν για την Αθήνα οι φίλοι του άτυχου 19χρονου, με τους οποίους βρισκόταν στο γήπεδο το βράδυ του δυστυχήματος.

Σήμερα, μετά τη διενέργεια σχετικής ιατροδικαστικής εξέτασης, αναμένεται η μεταφορά της σορού του 19χρονου στην Αθήνα, προκειμένου να παραδοθεί στην οικογένειά του.

Συγκλονίζει η μητέρα;

Η μητέρα του 19χρονου, που βρήκε τραγικό θάνατο όταν καταπλακώθηκε από μπασκέτα στη Χίο, μίλησε στο Star για τη στιγμή που ενημερώθηκε ότι κάτι σοβαρό συνέβη στο παιδί της.

“Με πήρε κάποιος φίλος του Σταύρου και μου είπε ότι έχει πέσει η μπασκέτα επάνω στο κεφάλι του”, είπε η μητέρα του άτυχου παιδιού.Στο μεταξύ, αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει το πώς ακριβώς συνέβη το δυστύχημα. “Κάρφωσε στην μπασκέτα και όπως κάρφωσε προφανώς κρεμάστηκε, η μπασκέτα ξεκόλλησε από τη βάση και με το πέσιμο και με το βάρος της μπασκέτας, έπεσε το παιδί πίσω. Χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού” αναφέρει.

Ραγίζει καρδιές το σημείωμα συμμαθήτριάς του

Συγγενείς και φίλοι του 19χρονου βρέθηκαν στο σημείο της τραγωδίας.

Άφησαν λουλούδια, μία εικόνα και άναψαν ένα καντήλι στη μνήμη του αδικοχαμένου 19χρονου. Μία φίλη του άφησε ένα σημείωμα θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να του πει το δικό της αντίο.

“Μας κοιτάς από ψηλά με τα λευκά φτερά σου. Η νιότη σου θα μείνει αιώνια και θα είσαι ήδη από τώρα στην Βασιλεία Του. Δεν πονάς. Δεν κλαις. Δεν κρυώνεις. Μας ζητάς μια προσευχή κι εσύ θα μεσιτεύεις για όλους μας πάνω απ’ τον γαλάζιο ουρανό. Στα πόδια της αφρισμένης θάλασσας οι άγγελοι ψάλλουν και υμνούν και στοργικά σε οδηγούν στους ανθισμένους κήπους του Παραδείσου. Λάμπουν τα μάτια, χτυπάει η καρδιά, ποθεί η ψυχή. Είσαι κοντά Του”, έγραψε, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης.

Ο άτυχος 19χρονος βρισκόταν για διακοπές στη Χίο μαζί με τέσσερις φίλους του. Σύμφωνα με το chiosnews.com, θα έπαιρναν το βραδινό λεωφορείο για να πάνε στη πόλη της Χίου ωστόσο το έχασαν για λίγα λεπτά και έτσι αποφάσισαν να παίξουν μπάσκετ, έως ότου έφτανε στην περιοχή της Δασκαλόπετρας ένας γνωστός τους για να τους μεταφέρει στην πόλη.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο 19χρονος αποφάσισε να κάνει ένα κάρφωμα στη μπασκέτα, το οποίο αποδείχθηκε μοιραίο για τη ζωή του.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: chiosnews.com, ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ