Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν η θερμοκρασία του σώματός σας ανέβει επικίνδυνα

Η υψηλή θερμοκρασία σε συνδυασμό με τον καυτό ήλιο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να γίνει επικίνδυνη για την υγεία σας. Γι’ αυτό, άλλωστε, οι γιατροί συνιστούν να αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τις μεσημεριανές ώρες, να προστατεύεστε από τον ήλιο με καπέλο και αντηλιακό και να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες νερού.Σε περίπτωση που νιώσετε εσείς οι ίδιοι, ή κάποιος διπλανός σας, δυσφορία και η θερμοκρασία του σώματος ανέβει επικίνδυνα, τότε φροντίστε να δράσετε άμεσα και πρακτικά με τους παρακάτω τρόπους.

Πάρτε μια πετσέτα την οποία θα έχετε βρέξει με νερό, ή στην οποία θα έχετε τοποθετήσει παγάκια στο εσωτερικό της και τοποθετήστε την στο σβέρκο σας ή στους καρπούς σας. Τα παγάκια ή το νερό θα σας δροσίσουν και θα βοηθήσουν το σώμα σας να επανέλθει, και πάλι, σε φυσιολογικές θερμοκρασίες.Εναλλακτικά, αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο, και είναι δύσκολο να βρείτε παγάκια ή πετσέτα εκείνη την στιγμή, προμηθευτείτε ένα μπουκάλι με κρύο νερό, το οποίο θα τοποθετήσετε στα ίδια σημεία του σώματός σας για να επανέλθει ξανά η θερμοκρασία σας και να νιώσετε καλύτερα. Φροντίστε να μεταφερθείτε σε ένα σημείο που να έχει σκιά και δροσερή ατμόσφαιρα ή κλιματισμό ενώ αποφύγετε για λίγη ώρα την άμεση επαφή με τον ήλιο.

Μια ακόμα λύση είναι να χρησιμοποιήσετε την ειδική θερμοφόρα με τζελ. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να την έχετε τοποθετήσει από πριν στην κατάψυξη. Έτσι, όταν θα την χρειαστείτε θα είναι κρύα, δροσερή και ανακουφιστική για τον οργανισμό και το δέρμα σας. Μπορείτε να την παίρνετε και μαζί σας, σε περίπτωση που νιώθετε ανασφάλεια και θέλετε να έχετε κάτι μαζί σας ικανό να σας δροσίσει.

Σε κάθε περίπτωση, προφυλαχθείτε, κρατήστε ενυδατωμένο τον οργανισμό σας και ακολουθήστε τις συμβουλές του γιατρού σας.

Πηγή: spirossoulis.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ