• Ξέσπασε κόντρα: Τι απαντά η Περιφέρεια Αττικής στη διάψευση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για τα "έντονα καιρικά φαινόμενα"

  5:56 μμ, Πέμπτη 11 Ιουλ 2019 5:56 μμ, Πέμπτη 11 Ιουλ 2019

  Για «επικοινωνιακές ‘διαψεύσεις’» κάνει λόγο η Περιφέρεια Αττικής αναφερόμενη στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με το ενδεχόμενο να πλήξουν την Ανατολική Αττική έντονα καιρικά φαινόμενα, τις επόμενες ώρες.

  Σε ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Αττικής τονίζει ότι «δεν υπήρξε καμία σύγχυση» με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και υπογραμμίζει πως η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας είχε ενημερωθεί νωρίς το πρωί από το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΠ/ΕΣΚΕ) της ΓΓΠΠ “για πιθανή εκδήλωση τις επόμενες ώρες έντονων καιρικών φαινομένων στην Ανατολική Αττική και ιδιαίτερα στην περιοχή του Δήμου Ωρωπού (Δήλεσι, Κάλαμος)”.

  Επιπλέον, η Περιφέρεια Αττικής σημειώνει ότι “ζητήθηκε μάλιστα να ενημερωθούν οι κατασκηνώσεις της ευρύτερης περιοχής του Ωρωπού προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα”.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής:

  Με αίσθημα ευθύνης η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει έγκυρα τους πολίτες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, όπως ορίζουν οι κείμενες διατάξεις. Στο πλαίσιο αυτό, κατόπιν δημοσιευμάτων περί δήθεν «σύγχυσης» στην ενημέρωση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) σχετικά με την πιθανή εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων σήμερα στην Ανατολική Αττική, αλλά και της σχετικής διάψευσης της ΓΓΠΠ, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι δεν υπήρξε καμία σύγχυση. Συγκεκριμένα:

  · Νωρίς το πρωί η αρμόδια υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής ενημερώθηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΠ/ΕΣΚΕ) της ΓΓΠΠ για πιθανή εκδήλωση τις επόμενες ώρες έντονων καιρικών φαινομένων στην Ανατολική Αττική και ιδιαίτερα στην περιοχή του Δήμου Ωρωπού (Δήλεσι, Κάλαμος). Ζητήθηκε μάλιστα να ενημερωθούν οι κατασκηνώσεις της ευρύτερης περιοχής του Ωρωπού προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

  · Η Περιφέρεια Αττικής με αίσθημα ευθύνης, πάντοτε με βασική προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών και σύμφωνα με τον θεσμικό της ρόλο, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του ΚΕΠΠ/ΕΣΚΕ της ΓΓΠΠ ενημερώνοντας τους αρμόδιους φορείς και προβαίνοντας σε σχετική ανακοίνωση για την ετοιμότητα των πολιτών.

  Αυτά είναι τα γεγονότα όπως έλαβαν χώρα και τα οποία δεν επιδέχονται διάψευσης. Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που συνεπάγεται επιβάλλουν σοβαρότητα, νηφαλιότητα, έγκυρη ενημέρωση των πολιτών και όχι επικοινωνιακές “διαψεύσεις”. Καλούμε τους πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους σχετικά με τη διάψευση της ΓΓΠΠ.

  Τι ανέφεραν νωρίτερα ΕΜΥ και ΓΓΠΠ

  Νωρίτερα, η ΕΜΥ και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχαν διαψεύσει δημοσιεύματα, που αναφέρουν ότι αναμένονται ακραία καιρικά φαινόμενα, τις επόμενες ώρες, στην Ανατολική Αττική (Ωρωπό, Δήλεσι και Κάλαμο).

  Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του ΕΜΚ, Ν. Κολυδάς διαβεβαιώνει ότι η κακοκαιρία έχει περάσει και προσθέτει: “Τα δημοσιεύματα για επιδείνωση του καιρού στην ΒΑ Αττική δεν ισχύουν τόσο από την μεριά της ΕΜΥ, όσο και από πλευράς της ΓΓΠΠ. Έχουμε διασταυρώσει τις πληροφορίες”.

  Παράλληλα, η ΓΓΠΠ σε σχετική ανακοίνωση τονίζει ότι "ενημερώνουμε ότι ουδέποτε η ΕΜΥ απέστειλε σχετική ενημέρωση στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ακολούθως η Υπηρεσία μας δεν εξέδωσε καμία σχετική ανακοίνωση”.

  Καλεί επίσης τους πολίτες, για την έγκυρη ενημέρωσή τους για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων “να ενημερώνονται από τις επίσημες ιστοσελίδες της Γενικής Γραμματείας Προστασίας και της ΕΜΥ”.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα