Απορρίφθηκε το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για άδεια

της Άννας Κανδύλη

Απερρίφθη από το Δικαστικό Συμβούλιο Βόλου το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση ολιγοήμερης άδειας. Οι δικαστές με το υπ’ αριθμόν 93/2019 βούλευμά τους έκριναν ομόφωνα ότι ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια για δολοφονίες της 17Ν δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου για να τη λάβει.

Την απόρριψη του αιτήματός του είχε προτείνει και ο εισαγγελέας των Αγροτικών φυλακών της Κασσαβέτειας Βόλου όπου κρατείται ο « Λουκάς» της τρομοκρατικής οργάνωσης. Ο εισαγγελικός λειτουργός είχε εκφράσει την άποψη ότι υφίσταται κίνδυνος φυγής και διάπραξης άλλων εγκλημάτων αν του χορηγηθεί άδεια, επικαλούμενος τη φράση που έχει πει ο Δ. Κουφοντίνας , ότι «ξαναπιάνει το κόκκινο νήμα των αγώνων».

Ο Κουφοντίνας μετά την απορριπτική πρόταση του εισαγγελέα ξεκίνησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας απεργία πείνας και εδώ και δύο ημέρες νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Βόλου. Όπως υποστηρίζει μεταξύ άλλων στο υπόμνημα που κατέθεσε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών μέσω της συνηγόρου του Ιωάννας Κούρτοβικ, και στις 6 άδειες που έχει λάβει μέχρι σήμερα, έχει κάνει ορθή χρήση αυτών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ