Η επιχείρηση “Uncover” ξεσκέπασε παιδόφιλους σε Αττική και Πελοπόννησο – Ανατριχίλα προκαλούν τα ευρήματα

Τέσσερις παιδόφιλοι από την Αττική και την Πελοπόννησο, που είχαν στη διάθεσή τους πάνω από χίλια αρχεία με βίντεο στα οποία απεικονίζονται ανήλικα παιδιά να κακοποιούνται με βάναυσο τρόπο, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της επιχείρησης με την κωδική ονομασία Uncover που εξαπέλυσε τους τελευταίους μήνες η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Υπό απόλυτη μυστικότητα, οι αστυνομικοί έκαναν εδώ και μήνες διαδικτυακή έρευνα, καθώς είχαν πληροφορίες ότι εκατοντάδες αρχεία με παιδικό πορνό διαμοιράζονται στο λεγόμενο “σκοτεινό διαδίκτυο” και καταλήγουν σε Έλληνες παιδόφιλους. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τους δράστες, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιούσαν εκατοντάδες διαφορετικές συνδέσεις.

Έτσι, όταν πλέον ολοκληρώθηκε η έρευνα, είχαν συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία για να ξεκινήσουν τις κατ’όικον έρευνες. Με την παρουσία εισαγγελέα, τα σπίτια των συλληφθέντων σε Αττική και Πελοπόννησο έγιναν φύλλο και φτερό, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν περισσότερα από 1.450 αρχεία με οπτικό υλικό, που περιλάμβανε φωτογραφίες και βίντεο παιδικού πορνό.

Στην κατοχή των υπόπτων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, πέντε εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, επτά φορητοί υπολογιστές, δύο κινητά τηλέφωνα, 12 φορητά μέσα ψηφιακής αποθήκευσης.

Έτσι, συνελήφθησαν και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, με την οποία οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα. Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί από πού προμηθεύτηκαν οι παιδόφιλοι το ανατριχιαστικό υλικό.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ