Eκδηλώσεις της 104ης επετείου της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία το 1915

Τον Απρίλιο, οι Αρμένιοι όλου του κόσμου τιμούν την 104η επέτειο της Γενοκτονίας από την Τουρκία. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Περιφέρεια Αττικής και την Αρμενική Κοινότητα της Ελλάδος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος:

  1. ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 (ΩΡΑ 11:30 π.μ.)

Κεντρική πολιτική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ. Στην εκδήλωση, χαιρετισμό θα απευθύνουν η Περιφερειάρχης Αττικής κυρία Ρένα Δούρου, εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελλάδα, κύριος Fadey Charchoglyan και εκπρόσωπος της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδος Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο εκδότης της Real Νews κύριος Νίκος Χατζηνικολάου. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει και καλλιτεχνικό μέρος με την συμμετοχή της χορωδίας και του χορευτικού συγκροτήματος του αρμενικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Χαμασκαΐν», όπως επίσης απαγγελία από την ηθοποιό Χριστίνα Αλεξανιάν.Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, εκ μέρους της Κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας, του πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελλάδα, του Δημάρχου Αθηναίων, του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και του εκπροσώπου της Αρμενικής Κοινότητας.

  1. Μεγ. ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 (ΩΡΑ 5:00 μ.μ.)

Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων, στο μνημείο των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων, στην πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης, στη Νέα Σμύρνη. Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, και ο εκπρόσωπος της Αρμενικής Κοινότητας.Κατάθεση στεφάνου από τους ομιλητές καθώς και από τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας.

  1. ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 (ΩΡΑ 7:00 μ.μ.)

Συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος στις 6:30μμ και εν συνεχεία πορεία διαμαρτυρίας προς την Τουρκική Πρεσβεία με σκοπό την επίδοση υπομνήματος στον Πρέσβη της Τουρκίας.

Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε, πως την περίοδο 18 – 25 Απριλίου 2019, στην πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στην αρμενική ιστορία και τον πολιτισμό, όπου επίσης θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό από την Αρμενική Νεολαία Ελλάδος.104 χρόνια μετά το αποτρόπαιο έγκλημα της Γενοκτονίας, ο aγώνας μας συνεχίζεται αμείωτος μέχρι το επίσημο Τουρκικό Κράτος αναγνωρίσει τα εγκλήματα που διέπραξε σε βάρος του αρμενικού λαού το 1915. Μέσα από την δικαίωση της μνήμης των 1.500.000 Αρμενίων θυμάτων της Γενοκτονίας δίνεται ένα ηχηρό μήνυμα ότι η πολιτισμένη aνθρωπότητα δεν ανέχεται πρακτικές εθνοκάθαρσης, που, δυστυχώς, εξακολουθούν απροκάλυπτα να εξελίσσονται σε διάφορα σημεία της γης.Το αρμενικό έθνος και οι ελεύθερα σκεπτόμενοι άνθρωποι σ’ όλον τον κόσμο, που υποστηρίζουν το δίκαιο του λαού μας και συμβάλλουν στην προσπάθεια γνωστοποίησης της αλήθειας, απαιτούν την καταδίκη πρακτικών φίμωσης και διαστρέβλωσης της ιστορικής πραγματικότητας, όπως αυτή επιχειρείται από την Τουρκία μέχρι σήμερα”.

Δείτε εδώ την πρόκληση και το πρόγραμμα για την εκδήλωση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ