Ένταση στη δίκη για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη – Τα συγκινητικά λόγια του πατέρα του – ΒΙΝΤΕΟ

Με ένταση συνεχίστηκε η δίκη των εννέα Κρητικών που εμπλέκονται στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Όπως μετέδωσε η εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”, η φράση του εισαγγελέα “αν ο Βαγγέλης μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ίσως να ζούσε σήμερα” ήταν αυτή που προκάλεσε την αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης των εννέα Κρητικών, οι οποίοι ζήτησαν την εξαίρεση του εν λόγω εισαγγελέα από την έδρα, αν και μετά τη διακοπή, ο εισαγγελέας ανακάλεσε και η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά.

Επόμενη στιγμή έντασης ήταν όταν ο βασικός μάρτυρας Νίκος Δαβρής, πρώην σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής, που ταξίδεψε από τη Βραζιλία για να βοηθήσει στην ανακριτική διαδικασία, δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων με την πρόεδρο να υπενθυμίζει ότι «δεν είναι κατηγορούμενος ο μάρτυρας επειδή πήγε και ενημέρωσε τους υπεύθυνους της σχολής».Ο Νίκος Δαβρής είχε καταγγείλει στην υπεύθυνη της εστίας της Γαλακτοκομικής αλλά και στον πρώην διευθυντή της Σχολής, όλα όσα γνώριζε ο ίδιος αλλά και είχε ακούσει ότι βίωνε ο Βαγγέλης το πρώτο έτος στη Γαλακτοκομική.

«Πίστεψα όταν μου μετέφεραν όλα όσα συνέβαιναν στον Βαγγέλη, ότι ήταν πολύ σημαντικό να ενημερώσω τους αρμόδιους, λέγοντάς τους χαρακτηριστικά πως οι υπόλοιποι Κρητικοί ή θα τον χτυπήσουν σοβαρά ή ακόμα και θα τον σκοτώσουν» δήλωσε, ενώ στην κατάθεσή του περιέγραψε αναλυτικά όλα τα περιστατικά που είχε ακούσει από συγκεκριμένο σπουδαστή που ήταν στο δωμάτιο όταν αυτά συνέβαιναν.

«Τον καθίσανε με το ζόρι και τον ξυρίσανε, τον είχαν κλείσει μέσα σε μία ντουλάπα και του πετούσαν νομίσματα για να τραγουδάει κάνοντάς τον τζουκ μποξ και του έκλειναν το ζεστό νερό».

Τόνισε ακόμη ότι φοβήθηκε μετά το περιστατικό με τη λεπίδα. «Σκέφτηκα ότι αν είχε κάνει μία κίνηση ο Βαγγέλης μπορεί να είχε αποβεί μοιραία για εκείνον», ενώ κατά την άποψή του, ο Βαγγέλης δεν είχε πει το παραμικρό γιατί φοβόταν να μην αποκοπεί από την παρέα των Κρητικών.Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο δεύτερος μάρτυρας, ο άνθρωπος που είχε μεταφέρει στον Νίκο Δάβρη πολλά από τα περιστατικά που είχε δει μέσα στα δωμάτια. Ο μάρτυρας είναι και ο ίδιος Κρητικός αλλά και συγγενής ενός εκ των εννέα κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του έπεσε σε κάποιες αντιφάσεις σε σχέση με το τι είχε καταθέσει προανακριτικά αλλά και στη διάρκεια της ανάκρισης. Στην κατάθεσή του έδειχνε διστακτικός αλλά και σαστισμένος σε σημείο που στο τέλος μία από τους δικηγόρους υπεράσπισης τον ρώτησε «αν φοβάται κάτι και σήμερα είχε τέτοια συμπεριφορά».Περιέγραψε τον Βαγγέλη ως ένα έξυπνο παιδί, με καλή συμπεριφορά, που δεν ήθελε να προσβάλλει και διακρινόταν από το αίσθημα της φιλίας. Δεν είχε πειράξει κανέναν. «Επιβεβαίωσα και εγώ στην υπεύθυνη τι συνέβαινε, τα δεχόταν και δεν αντιδρούσε για να μην αποκοπεί από τους Κρητικούς» δήλωσε.

Ακολούθησε παρέμβαση από τον πατέρα του Βαγγέλη, Ανδρέα Γιακουμάκη, ο οποίος αναφερόμενος στον δεύτερο μάρτυρα είπε: «Το κατανοώ απόλυτα το παιδί. Καταλαβαίνω ότι δεν μπορεί να πει πολλά πράγματα. Είναι Κρητικός και θα επιστρέψει στην Κρήτη».

Όταν βγήκε από τη δικαστική αίθουσα, ο Ανδρέας Γιακουμάκης ανέφερε: «Σήμερα είναι ένα κοινωνικό δικαστήριο. Δε με ενδιαφέρει η ποινή που θα τους επιβληθεί. Με ενδιαφέρει τι ήταν το παιδί μου. Να μάθουν και οι άλλοι τι ήταν ο Βαγγέλης και γιατί δεν αντιδρούσε»,

Πηγή: star.gr, Πηγή φωτό: epirus-tv-news.gr,

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ