Προκαλούν οι Τούρκοι ψαράδες στο Αιγαίο – Τι καταγγέλλουν οι αλιείς της Καλύμνου -ΒΙΝΤΕΟ

Μια ανάσα από το νησί της Ψερίμου πλησίασαν Τούρκοι ψαράδες. Όπως καταγγέλλουν Έλληνες αλιείς ενώ εκείνοι τους ζητούσαν να φύγουν από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, το λιμενικό δεν πλησίασε στο σημείο παρά τις εκκλήσεις τους.

“Αυτό είναι το δεύτερο το σκάφος του τουρκικό, που τραβάει μέσα στην περιοχή μας. Μιλάμε ένα μίλι από τις ακτές της Ψερίμου και κατεβαίνει προς την Κω, στην Αμμόγλωσσα. Αυτό είναι καθημερινό φαινόμενο, αλλά δυστυχώς καμία ανταπόκριση από τα δικά μας μέσα. Δουλεύουν οι κύριοι ανενόχλητοι και μας βγάλαν και φωτογραφία” αναφέρει ψαράς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ενώ προσθέτει: “Δηλαδή βρισκόμαστε στο έλεος του Θεού. Τι να πω κι εγώ δηλαδή. Έχουμε έρθει σε απελπισία όλοι μας, όλοι μας. Δηλαδή εάν πιάσουμε πάνω από τον Έβρο και κατεβαίνεις κάτω είμαστε απελπισμένοι όλοι στο θέμα αυτό”. Το περιστατικό συνέβη παραμονή της Εθνικής επετείου με τους Έλληνες ψαράδες να λένε πως είναι καθημερινό φαινόμενο.

Ο ίδιος ο ψαράς τράβηξε το σχετικό βίντεο και καταγγέλλει ότι το Λιμενικό τους αγνοεί: “Λέμε ρε παιδιά, βγάλτε ένα βίντεο να στείλουμε στην Κω έστω να δούνε τι γίνεται να μην νομίζουν ότι μιλάμε στα τηλέφωνα και λέμε ψέματα. Αναγκάστηκα λοιπόν και πήρα στην Κω τηλέφωνο και τους είπα “παιδιά αυτό κι αυτό γίνεται” και μου λένε “είναι περιοχή της Καλύμνου δεν είναι περιοχή δική μας για να στείλουμε το πλωτό αλλά εμείς τέλος πάντων θα το ελέγξουμε το πράγμα”. Ούτε αυτοί βγήκαν έξω. Μιλήσαμε με τους ανθρώπους που είναι στο κέντρο παρακολούθησης και μας λένε παιδιά εμείς είμαστε λιμενικοί, παίρνουμε διαταγές, δεν είμαστε υπουργοί.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ