Πρόεδρος Ασύλου Ανιάτων κατά Δήμου Αθηναίων: Ύποπτη η αναπαραγωγή αστήρικτων καταγγελιών

Στις καταγγελίες πολιτών και εταιρειών που αφορούν στην αδιαφανή διαχείριση της περιουσίας του Ασύλου Ανιάτων και τις οποίες έστειλε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ο Δήμος Αθηναίων αναφέρθηκε η Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος, Ιωάννα Ηλιάδη, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.

“Τις τελευταίες μέρες ακούμε και διαβάζουμε διάφορα μυθεύματα. Διαβίβασε ο Δήμος Αθηναίων καταγγελίες στον εισαγγελέα περί αδιαφανών διαδικασιών της αξιοποίησης των ακίνητων του Ασύλου Ανιάτων. Παρά το γεγονός ότι το Άσυλο Ανιάτων αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού και όχι δημοσίου δικαίου και ως εκ τούτου δεν δεσμεύεται από ειδικές διατάξεις για την αξιοποίηση της περιουσίας του, μολαταύτα, η αξιοποίηση των ακινήτων του γίνεται μόνο βάσει εκτίμησης πιστοποιημένων εκτιμητών. Κάθε χρόνο ορκωτοί ελεγκτές ελέγχουν τις οικονομικές τους καταστάσεις”, δήλωσε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και σημείωσε:

“Η δημιουργία εντυπώσεων που δημιουργείται με αναπαραγωγή αστήρικτων καταγγελιών από τον δήμο χωρίς να ξέρουμε τα πραγματικά δεδομένα τα οποία ήδη βρίσκονται στα χέρια του δήμου από τις 24/10/2018 είναι τουλάχιστον ύποπτη. Έχουμε διαβιβάσει στον δήμο ότι το διοικητικό συμβούλιο για κάθε ακίνητο το οποίο προχωράει σε πώληση έχει εγκρίνει αναλυτικά την κάθε πώληση μέσα από αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου”.

“Ο δήμος μπορούσε να μπει στην ουσία να εξετάσει τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου και να δει ότι δεν υπάρχει καμία βασιμότητα στις συγκεκριμένες καταγγελίες. Αντίθετα είναι λασπολογία και συκοφαντία… Για τις καταγγελίες τις οποίες έχουμε λάβει γνώση και αφορούν το δήμο Αθηναίων έχουμε απαντήσει, έχουμε προσφύγει στη Δικαιοσύνη και επιπλέον έχουμε δώσει όλα τα εργαλεία, τις αποφάσεις στον δήμο, ο οποίος αν ήθελε να τις εξετάσει μπορούσε να έχει άποψη και όχι να διαβιβάζει γιατί δεν του απαντήσαμε εμείς αναλυτικά ή γιατί δεν πήρε ικανοποιητικές απαντήσεις από εμάς. Πήρε πάρα πολύ καλές, αναλυτικότατες απαντήσεις απλώς δεν έσκυψε να τις δει”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ