Καπερνάρος στον Realfm 97,8 για την τραγωδία στο Μάτι: Επίορκοι ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής και ο Διοικητής της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας συζητήθηκαν σήμερα τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η Βαρβάρα Βουκάκη, χήρα του Γρήγορη Φύτρου που έχασε τη ζωή του μαζί με τα δυο τους παιδιά στη φονική φωτιά στο Μάτι.

Η κ. Βουκάκη, μέσω του δικηγόρου της Βασίλη Καπερνάρου ζήτησε από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικούς Σώματος, την Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος και μία εταιρία, να της δώσουν πληροφορίες γύρω από τις κινήσεις των εναέριων μέσων που θα έπρεπε να συμμετέχουν στην κατάσβεση.

Στη συζήτηση, διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων, παραστάθηκε το ελληνικό Δημόσιο το οποίο θεωρεί απαράδεκτη την αίτηση, με αιτιολογικό ότι το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής και η ΥΕΜΠΣ δεν αποτελούν νομικό πρόσωπο.

«Η συνάδελφος εξεπλάγην όταν έμαθε από το Πρωτοδικείο Αθήνας ότι τους είχα κοινοποιήσει εξώδικο. Δεν το ήξερε, της το είχαν αποκρύψει. Αντιλαμβάνεστε την τραγικότητα της κατάστασης και το θράσος αυτών τον ανθρώπων. Δεν είναι ότι έγραψαν την εισαγγελική παραγγελία στα παλιά τους τα παπούτσια, δεν τολμούν να δώσουν τα στοιχεία , λένε ψέμματα. Στην διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων, με διάφορα προσκόμματα μας είπαν ότι αναρμοδίως απευθυνόμαστε, ότι δεν έχουν νομική αυτοτέλεια και προσπαθούν να ροκανίσουν το χρόνο», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο δικηγόρος της κ. Βουκάκη, Βασίλης Καπερνάρος.

«Ζητώ έγγραφα που στοιχειοθετούν την αντικειμενική υπόσταση της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Γι’ αυτό δεν τολμούν να τα δώσουν και δολίως, σκοπίμως και ύπουλα το αποκρύπτουν. Ζητάμε επίσημα αντίγραφα από τις συνομιλίες που καταγράφηκαν εκείνη την ημέρα στην πυροσβεστική, στο ενιαίο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων. Τα έγγραφα είναι συγκεκριμένα, υφιστάμενα, υπάρχοντα και τα κρύβουν», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο κ. Καπερνάρος χαρακτήρισε επίορκους τον αρχηγό της Πυροσβεστικής και τον Διοικητή της ΥΕΜΠΣ. «Είναι επίορκοι, κοροϊδεύουν τον κόσμο. Κοροϊδεύουν τους εισαγγελείς. Προκαλώ τον κ. Ματθαιόπουλο, αν τιμά τον βαθμό του να βγει τώρα και να μου πει γιατί δεν μου δίνει τα έγγραφα, το περιεχόμενο των κασετών, των καμερών. Τώρα, προσπαθούν να τα κουκουλώσουν.Θέλουμε να προσφύγουμε στα αστικά και τα διοικητικά δικαστήρια και δεν έχουμε στοιχεία, δεν έχουμε έγγραφα διότι κάποιοι επίορκοι αξιωματικοί, όπως ο αρχηγός του Π.Σ, κάποιος επίορκος Πύραρχος Διοικητής της ΥΕΜΣ που τον έχουν στη θέση του ακόμα, δεν τολμούν να μας δώσουν τα έγγραφα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Καπερνάρος επεσήμανε ότι «θα επανέλθω με καινούρια μήνυση και εκεί δεν θα μπορούν να αποφύγουν καμία λεπτομέρεια».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ