Εργαζόμενοι στο Ιπποκράτειο: Υπάρχουν ευθύνες για την κατάρρευση του ασανσέρ – Ευτυχώς δεν είχαμε περισσότερα θύματα

«Είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα σε δημόσια κτίρια, σίγουρα υπάρχουν ευθύνες» , τόνισε μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο γενικός γραμματέας του σωματείου εργαζομένων στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, Δημήτρης Κουρουβακάλης. με αφορμή τον τραυματισμό γιατρού, όταν έπεσε το ασανσέρ στο οποίο επέβαινε από τον τέταρτο όροφο στο ισόγειο.

«Το ασανσέρ κατέρρευσε το μεσημέρι της Παρασκευής και έπεσε στο πόδι του γιατρού με αποτέλεσμα να υποστεί συντριπτικό κάταγμα. Στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, θα μπορούσε να είχε πέσει στο κεφάλι του και να είχαμε πολύ χειρότερα. Ευτυχώς που δεν είχαμε περισσότερα θύματα και χειρότερες καταστάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουβακάλης.

«Υπήρξε τεράστια αναστάτωση στο νοσοκομείο και την κλινική του συγκεκριμένου γιατρού. Αν υπάρχει κάποια παράλειψη από την εταιρεία, θα το δούμε από το πόρισμα των πραγματογνωμόνων. Σίγουρα υπάρχουν ευθύνες, είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα σε δημόσια κτίρια», πρόσθεσε.

Όπως επισήμανε ο κ. Κουρουβακάλης, «γίνεται η απαραίτητη συντήρηση, υπάρχει σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία η οποία κάνει τη συντήρηση των ανελκυστήρων, σε όλα τα κτίρια του νοσοκομείου . Μάλιστα, υπάρχει συντηρητής καθημερινά και καλύπτει τις ανάγκες στην πρωινή ζώνη, εφόσον προκύψουν. Τις ημέρες της εφημερίας, είναι σε 24ωρη κάλυψη».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ