Μέλος εκτελεστικής γραμματείας ΠΑΜΕ: Απαιτούμε να γίνει συνέδριο των εργατών, χωρίς εργοδότες και “νόθους”

«Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι περιμένουν τρεις μέρες από το πρωί ως το βράδυ, να ξεκινήσει το συνέδριο της ΓΣΕΕ, διότι δεν ήρθαν εδώ για να κάνουν πολυήμερες διακοπές με τα λεφτά των εργαζομένων», τόνισε το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ Νίκος Μαυροκέφαλος, σε δηλώσεις που έκανε έξω από το ξενοδοχείο της Καλαμάτας, όπου είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το συνέδριο.

Ταυτόχρονα, ο Νίκος Μαυροκέφαλος, απαντώντας στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ επεσήμανε πως «λένε ψέματα όσοι υποστηρίζουν ότι οι συγκεντρώσεις των εργαζομένων έξω από το χώρο του συνεδρίου, εμποδίζουν να γίνει το συνέδριο της ΓΣΕΕ».

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «οι αντιπρόσωποι εργαζόμενοι βρισκόμαστε εδώ απαιτώντας να γίνει συνέδριο των εργατών, χωρίς εργοδότες και “νόθους”».

«Επανειλημμένα», συνέχισε, «και με κάθε τρόπο, ακόμα και με εξώδικα, ζητάμε να ξεκινήσει το συνέδριο με τους γνήσιους αντιπροσώπους».

«Αν νομίζουν», πρόσθεσε, εννοώντας την πλειοψηφία της διοίκησης, «ότι από την Δευτέρα με διορισμένη διοίκηση θα στρογγυλοκαθίσουν στα γραφεία της ΓΣΕΕ, είναι γελασμένοι».

Επίσης ο Νίκος Μαυροκέφαλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα 53 αντιπροσώπων, οι οποίοι, όπως υποστήριξε, «δεν μπορούν να πάρουν μέρος στο συνέδριο, λόγω νόθων και παράτυπων διαδικασιών».

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι «ξεκινάμε μια ελπιδοφόρα μάχη για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος», ενώ προανήγγειλε νέα συγκέντρωση συνδικαλιστών και εργαζομένων αύριο το πρωί έξω από το χώρο του ξενοδοχείου που είναι προγραμματισμένο το συνέδριο.Το ΠΑΜΕ εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση αναφέροντας μεταξύ άλλων:

“Επιτέλους εμφανίστηκαν ύστερα από 4 μέρες και σε μια σπάνια στιγμή της ύπαρξης τους οι συνδικαλιστικές οργανώσεις φαντομάδες, αυτές που έχουν στρογγυλοκάτσει στο σβέρκο χιλιάδων εργαζομένων με τη μορφή νόθων αντιπροσώπων και διαμορφώνουν στη ΓΣΕΕ ψεύτικους συσχετισμούς. Αυτές που απουσιάζουν από τους αγώνες των εργατών όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά ως δια μαγείας εμφανίζονται με πολλούς αντιπροσώπους στα συνέδρια της ΓΣΕΕ. Χωρίς ίχνος τσίπας η γνωστή κάστα των εργατοπατέρων που συνέβαλε όσο κανείς για να υλοποιηθούν τρία μνημόνια, εκατοντάδες αντεργατικοί νόμοι και να φτωχοποιηθούν οι εργαζόμενοι, εμφανίστηκε ως τιμητής των συνδικάτων…”

“Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι περιμένουν τρεις μέρες από το πρωί ως το βράδυ, να ξεκινήσει το συνέδριο. Δεν ήρθαν εδώ για να τρωγωπίνουν και να κάνουν πολυήμερες διακοπές με τα λεφτά των εργαζομένων όπως κάνει αυτό το άθλιο και σάπιο τμήμα της συνδικαλιστικής μαφίας. Δεν ήρθαν στην Καλαμάτα για να λιάζονται στα πολυτελή ξενοδοχεία και στις πισίνες που οι εργαζόμενοι δε θα μπορούσαν να περάσουν ούτε απ’ έξω. Σήμερα δεν τελείωσε τίποτα! Ξεκίνα μια ελπιδοφόρα μάχη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Για να σπάσει επιτέλους το απόστημα που διώχνει τους εργαζόμενους από τα συνδικάτα. Συνδικάτα ταξικά όχι εργοδοτικά”, σημειώνεται στη χθεσινή ανακοίνωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ