• Ανθρωποκυνηγητό του Λιμενικού για τους ιχθυοκλέφτες του Αμβρακικού

  6:02 πμ, Παρασκευή 15 Μάρ 2019 6:02 πμ, Παρασκευή 15 Μάρ 2019

  Σε ανθρωποκυνηγητό για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων που έχουν ρημάξει τα ιχθυοτροφεία του Αμβρακικού Κόλπου και της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου έχουν επιδοθεί οι λιμενικές Αρχές.

  Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ''Έθνος'', με «καταδρομικές» επιχειρήσεις, οργανωμένα κυκλώματα ιχθυοκλεφτών εισβάλλουν τις νύχτες με βάρκες σε ιχθυοτροφεία του Αμβρακικού Κόλπου και της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου, απλώνουν τεράστια δίχτυα απαγορευμένα εδώ και 40 χρόνια και φεύγουν με εκατοντάδες κιλά αλιευμάτων, τα οποία πωλούν στις ψαραγορές.

  Οι ιχθυοκλοπές έχουν γίνει μάστιγα στις δύο περιοχές και οι αλιευτικοί συνεταιρισμοί λαμβάνουν τα μέτρα τους για τον περιορισμό της ζημιάς, που, εκτός από οικονομική, έχει επιπτώσεις και στη βιωσιμότητα των ιχθυαποθεμάτων.

  Οι κινηματογραφικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης στη λιμνοθάλασσα Βαθύ Πρέβεζας είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί στα ιχθυοτροφεία. Στην περιοχή, όπου σχηματίζεται κλειστός φυσικός κόλπος που επικοινωνεί με τη λιμνοθάλασσα μέσω στομίων, υπάρχουν ιδανικές συνθήκες για τη δημιουργία φυσικών ιχθυοτροφείων, χωρίς κλωβούς και με ελάχιστες τεχνικές παρεμβάσεις.

  Στη λιμνοθάλασσα δεν μπορεί να εισέλθει σκάφος του Λιμενικού. Ο φύλακας καραβοκύρης, που βρισκόταν στο σημείο για λογαριασμό του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Πρέβεζας, αντιλήφθηκε έγκαιρα τους τέσσερις ιχθυοκλέφτες -σεσημασμένους για ανάλογες κλοπές, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια- οι οποίοι έφτασαν από το Μεσολόγγι με πλήρη εξοπλισμό: αυτοκίνητο, ξύλινη βάρκα, απαγορευμένα δίχτυα 250 μέτρων και άλλα αλιευτικά εργαλεία. Κάλεσε αμέσως το Λιμεναρχείο Πρέβεζας και οι λιμενικοί που έφτασαν οδικώς πρόλαβαν τους δράστες πριν επιβιβαστούν στη βάρκα και απλώσουν τα δίχτυα.

  «Ο ένας, που ήταν μάλλον ο τσιλιαδόρος και περίμενε στο αυτοκίνητο, μόλις μας είδε έβαλε μπρος τη μηχανή και διέφυγε, ενώ οι τρεις σκόρπισαν πεζή στη γύρω περιοχή» λέει στο «Εθνος» ο υπολιμενάρχης Πρέβεζας, υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Σούγκας. Ακολούθησαν παράλληλες καταδιώξεις, τόσο στα γύρω χωράφια όσο και στον δρόμο, με τη συνδρομή και της Αστυνομίας. Συνελήφθησαν δύο από τους δράστες και μέχρι χθες αναζητούνταν οι άλλοι δύο, με τους λιμενικούς να γνωρίζουν ήδη την ταυτότητά τους και να θεωρούν θέμα χρόνου τη σύλληψή τους. Πρόκειται για γνώριμους των διωκτικών Αρχών και από άλλες περιπτώσεις ιχθυοκλοπών.

  Πηγή: ΕΘΝΟΣ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα