Δελφίνι κουβαλάει το νεκρό μωρό του – Συγκλονιστικές εικόνες – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Συγκλονιστικές εικόνες, όπου ένα δελφίνι κουβαλά στην πλάτη του ένα μικρό νεκρό δελφίνι στα νερά του Αμβρακικού Κόλπου, κατέγραψαν οι ερευνητές του Ινστιτούτου Tethys, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος που ιδρύθηκε το 1986.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το agriniosite.gr, πριν από λίγο καιρό η ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου Tethys έλαβε ένα τηλεφώνημα από φίλους τους, οι οποίοι τους ενημέρωσαν για ένα δελφίνι που συνοδεύει ένα νεκρό μωρό δελφίνι στη θαλάσσια περιοχή του Αμβρακικού.

Χάρη στις συντεταγμένες που τους έδωσαν, μπόρεσαν να βρουν την μητέρα και να παρατηρήσουν τη συμπεριφορά της για περίπου 1,5 ώρα παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τους ισχυρούς ανέμους. Τόσο από το βίντεο όσο και από το φωτογραφικό υλικό φαίνεται το θηλυκό δελφίνι να σηκώνει το μικρό του πάνω από την επιφάνεια και να το σπρώχνει, αρνούμενο το αποχωριστεί.

Όπως εξηγούν μέλη της ομάδας δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στον Αμβρακικό κόλπο. Παρόμοιο φαινόμενο διεπίστωσαν και το 2016 .

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες:

Πηγή βίντεο: Tethys

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ