Τα σενάρια που εξετάζει η αντιτρομοκρατική για την επίθεση στον ΣΚΑΪ – Βρέθηκε καμένο αυτοκίνητο στα Πετράλωνα – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 02.35 στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου στο Φάληρο, κοντά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Η έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού, η οποία χαρακτηρίζεται «ισχυρή», προκάλεσε ζημιές σε αρκετούς ορόφους του κτιρίου — κυρίως σπασμένα τζάμια — χωρίς να υπάρξει κανένας τραυματισμός.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο άγνωστος που προειδοποίησε για την έκρηξη τηλεφώνησε στη 01.50 στον ιστότοπο Ζούγκλα και στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και ανέφερε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στον ΣΚΑΪ σε σαράντα πέντε λεπτά της ώρας, τονίζοντας ότι «δεν είναι φάρσα».

Αστυνομικές πηγές δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε έναν σάκο, ήταν τοποθετημένος έξω από το κτίριο — πιο συγκεκριμένα, σε πεζοδρόμιο απέναντι στην είσοδο των εγκαταστάσεων, σε απόσταση περίπου επτά μέτρων. Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός περιείχε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, η οποία προξένησε σημαντικές ζημιές στα τζάμια, μέχρι τον 6ο όροφο του κτιρίου, αλλά και ζημιές στους τοίχους στο εσωτερικό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εκρηκτική ύλη που περιείχε ο μηχανισμός ήταν πάνω από οκτώ κιλά.

Εκτιμάται ότι οι δράστες της επίθεσης πέρασαν από το σημείο, άφησαν τον σάκο και απομακρύνθηκαν.

Η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα από την αστυνομία, σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το κτίριο του ΣΚΑΪ ενώ ειδοποιήθηκαν όσοι εργαζόμενοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις εγκαταστάσεις του σταθμού και μπόρεσαν να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία μπροστά στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού. Γίνονται εκτροπές των αυτοκινήτων που κινούνται προς τη Γλυφάδα και προς τον Πειραιά από την παλιά παραλιακή οδό.

Επιτόπου μετέβησαν αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, καθώς και πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) που συγκεντρώνουν στοιχεία και υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού.

«Σοβαρό» χαρακτηρίζουν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ το τρομοκρατικό χτύπημα στο Νέο Φάληρο. Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εκφράζουν την άποψη ότι οι ζημιές θα ήταν ακόμα μεγαλύτερες, αλλά μεγάλο μέρος του ωστικού κύματος εκτονώθηκε προς το κενό, καθώς δεν υπήρχε σταθερό αντικείμενο από την άλλη πλευρά για να το στείλει όλο προς μια κατεύθυνση.

Μέχρι στιγμής έχει συγκεντρωθεί υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία που να βοηθούν στην αναγνώριση των δραστών. Οι κάμερες έχουν καταγράψει κάποια πράγματα, ωστόσο δεν υπάρχουν πρόσωπα που να αναγνωρίζονται.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν μπορούν, ακόμα, να μιλήσουν συγκεκριμένα για κάποια οργάνωση, καθώς ο άγνωστος που έκανε το προειδοποιητικό τηλεφώνημα δεν ανέφερε όνομα οργάνωσης και δεν υπάρχει έως τώρα ανάληψη ευθύνης. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν, ανάλογα χτυπήματα με παρόμοια ισχύος εκρηκτικούς μηχανισμούς έχουν γίνει από την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» χωρίς όμως να υπάρχει οποιοδήποτε στοιχείο που να την ενοχοποιεί για το συγκεκριμένο χτύπημα. Λένε, επίσης, ότι οι έρευνες θα διαρκέσουν αρκετές ώρες, ενώ παραμένει κλειστή η υπόγεια διάβαση της λεωφόρου Ποσειδώνος.

Βίντεο – ντοκουμέντο από την ισχυρή έκρηξη στον ΣΚΑΪ:

Αυτό είναι το σημείο της έκρηξης της βόμβας στον ΣΚΑΪ:

Βρέθηκε καμένο όχημα στα Πετράλωνα – Εξετάζεται αν χρησιμοποιήθηκε από τους βομβιστές του ΣΚΑΪ

Ένα αυτοκίνητο που εντοπίστηκε καμένο στα Άνω Πετράλωνα πιθανολογείται ότι χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης στα γραφεία του ΣΚΑΪ.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Καθημερινής, πρόκειται για ένα Opel Astra χρώματος ασημί και βρέθηκε στην οδό Αρκάδων στα Άνω Πετράλωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» , στις 2 τα ξημερώματα, δηλαδή περίπου 15 λεπτά μετά την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού, οι επιβάτες του οχήματος του έβαλαν φωτιά στη μέση του δρόμου στα Πετράλωνα. Το αυτοκίνητο απομακρύνθηκε από το σημείο με γερανό και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, σχετίζεται με τη βομβιστική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ.

Δείτε το βίντεο από το kathimerini.gr:

Η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ για τη βομβιστική επίθεση

“Η τρομοκρατική επίθεση που δεχθήκαμε σήμερα τα ξημερώματα δεν θα μας πτοήσει. Δεν εκβιαζόμαστε, δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε όπως έχουμε αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια” αναφέρει σε ανακοίνωσή τουο ΣΚΑΪ.

“Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όπως πρέπει, ελέγχοντας την εξουσία με ανεξαρτησία και σθένος. Το κράτος που έχει την υποχρέωση να ενθαρρύνει την πολυφωνία και να προστατεύει την ασφάλεια των μέσων ενημέρωσης και των εργαζόμενων σε αυτά, κώφευσε στις επανειλημμένες καταγγελίες μας για απειλές κατά του ΣΚΑΪ.

Ο ΣΚΑΪ δυστυχώς έχει στοχοποιηθεί τα τελευταία χρόνια.

Κυβερνητικά στελέχη και προπαγανδιστικοί μηχανισμοί κατέστησαν τον σταθμό μας στόχο. Μετά την σημερινή δραματική εξέλιξηοφείλουν να αντιληφθούν τη βαρύτητα και την πλήρη διάσταση των εμπρηστικών δηλώσεων τους” καταλήγει.

Εργαζόμενοι ΣΚΑΪ: Δεν φιμωνόμαστε από καμία απειλή

«Δεν φιμωνόμαστε και δεν πτοούμαστε από καμία απειλή, όποια μορφή κι αν έχει», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Αναλυτικά, οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Σήμερα, ο όμιλος ΣΚΑΪ δέχθηκε μια άνανδρη τρομοκρατική επίθεση, με εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στις εγκαταστάσεις του. Ό,τι κι αν είχαν στο μυαλό τους οι εμπνευστές της επίθεσης έμεινε ευτυχώς μόνο στις υλικές ζημιές. Όλοι οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν στο κτήριο, δημοσιογράφοι και τεχνικοί, το εγκατέλειψαν έγκαιρα και με ασφάλεια.

Όπως έχουμε αποδείξει εδώ και δεκαετίες, οι εργαζόμενοι του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης και της ιστοσελίδας του ΣΚΑΪ δεν φιμωνόμαστε και δεν πτοούμαστε από καμία απειλή, όποια μορφή κι αν έχει. Ο ΣΚΑΪ θα συνεχίσει να επιτελεί με επαγγελματισμό και αντικειμενικότητα την δημοσιογραφική του αποστολή.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΚΑΪ στοχοποιείται. Έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν από πολλαπλά κέντρα και με διαφορετικές κάθε φορά επιδιώξεις, δίχως να κάμπτει ούτε κατ’ ελάχιστον τον επαγγελματισμό των 500 εργαζομένων του ομίλου.

Αναμένουμε από την ελληνική Πολιτεία να εξιχνιάσει άμεσα το τρομοκρατικό χτύπημα και να φέρει τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης. Όλοι οι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι τους ΣΚΑΪ δεσμευόμαστε απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές, ακροατές και αναγνώστες μας ότι θα συνεχίσουμε την μάχη για την ενημέρωση, την πολυφωνία και τη δημοκρατία».

Ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΣΚΑΪ στον Realfm 97,8 για την έκρηξη

“Η έκρηξη ήταν ηχηρότατη, οι ζημιές που έχουν γίνει είναι στην πρόσοψη, είναι όλη διαλυμένη. Έχουν πέσει τζάμια από όλους τους ορόφους. Ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός”, είπε μεταξύ άλλων ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΣΚΑΪ, Νίκος Φιλιππίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Βασίλη Λυριτζή και Γιώργο Ψάλτη.

“Υπήρχαν κάποιες απειλές που τις είχαμε αξιολογήσει και είχαμε ενημερώσει. Τις κινήσεις μας τις είχαμε κάνει και μάλιστα σχετικά πρόσφατα. Εδώ και κάποιους μήνες δεν είχαμε κάποια αστυνομική φύλαξη ή οτιδήποτε άλλο. Δηλαδή πέραν από την ιδιωτική ασφάλεια του κτιρίου, δεν είχαμε κάτι άλλο εδώ και αρκετούς μήνες”, σημείωσε ο κ. Φιλιππίδης και πρόσθεσε:

“Προκύπτει ότι ήταν καλά σχεδιασμένη και οργανωμένη εδώ και καιρό. Άρα, το χρονικό σημείο προφανέστατα έχει επιλεγεί χωρίς να έχει απαραίτητα χαρακτηριστικά επικαιρότητας. Νομίζω ότι μπορούμε να μιλήσουμε με ασφάλεια για τρομοκρατική ενέργεια και απλώς ακόμα δεν υπάρχει κάποια ανάληψη ευθύνης”.

Ακούστε το ηχητικό:

Παυλόπουλος: Προκλητικώς αντιδημοκρατική ενέργεια η επίθεση στον ΣΚΑΪ

Την αμέριστη συμπαράστασή του, μετά το τρομοκρατικό χτύπημαστον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, καταδικάζοντας απερίφραστα την συγκεκριμένη ενέργεια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο κ. Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον διευθυντή της Εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» Αλέξη Παπαχελά και του ζήτησε να διαβιβάσει, στους Γιάννη και Θέμη Αλαφούζο καθώς και σε όλους τους εργαζόμενους στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚAÏ, «την αμέριστη συμπαράστασή του και την εκ μέρους του απερίφραστη καταδίκη της εγκληματικής και προκλητικώς αντιδημοκρατικής ενέργειας εναντίον του Σταθμού».

Τσίπρας για την έκρηξη στον ΣΚΑΪ: Είναι επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων απέναντι στη Δημοκρατία

«Η βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είναι επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων απέναντι στην ίδια τη Δημοκρατία. Δεν πρόκειται, όμως, να πετύχουν το στόχο τους. Ούτε να τρομοκρατήσουν, ούτε να αποπροσανατολίσουν», δήλωσε ο ΠρωθυπουργόςΑλέξης Τσίπραςμε αφορμή την έκρηξηπου σημειώθηκε τα ξημερώματα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Εκφράζω την ειλικρινή μου συμπαράσταση στους δημοσιογράφους και στους εργαζόμενους του σταθμού», προσθέτει ο κ. Τσίπρας.

Μητσοτάκης: Όχι στη στοχοποίηση, η Δημοκρατία και η πολυφωνία δεν φιμώνονται

«Εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση. Η Δημοκρατία και η πολυφωνία δεν φιμώνονται. Ζητώ από την πολιτεία και την αστυνομία να βρουν τους δράστες για να τελειώνουμε επιτέλους με αυτά τα φαινόμενα τρομοκρατίας τα οποία δυστυχώς κάνουν την επανεμφάνισή τους», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης για την έκρηξηστον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Αυτό το τοξικό πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται με την ευθύνη της κυβέρνησης έχει παρενέργειες. Είναι σημαντικό σήμερα να πέσουν οι τόνοι να μη ρίξουμε άλλο νερό στο μύλο της πόλωσης και να αφήσουμε εργαζομένους να κάνουν τη δουλειά τους».

«Η ανοχή στη βία από τη βία μικρής έντασης σε ένα τρομοκρατικό χτύπημα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Όταν γίνεται διαχωρισμός μεταξύ «καλής» και «κακής» βίας τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπουμε», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «δυστυχώς εκτρέφεται νέα γενιά τρομοκρατών η απόσταση που χωρίζει μια μολότοφ από ένα καλάσνικοφ μια βαριοπούλα από μια ισχυρή βόμβα δεν είναι μεγάλη».

Παράλληλα, ζήτησε «να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους να εκφράσουμε συμπαράσταση χωρίς αστερίσκους να σταματήσουμε την πόλωση και την ακραία στοχοποίηση που μόνο κακό κάνουν στη Δημοκρατία μας. Τον πρώτο λόγο τον έχει η κυβέρνηση το κλίμα της ακραίας πόλωσης της φτωχοποίησης δεν το καλλιεργούμε εμείς άλλοι το καλλιέργησαν ας κάνουν όλοι ένα βήμα πίσω και να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα».

Γεννηματά για την βόμβα στον ΣΚΑΪ: Δεν αρκεί η λεκτική καταδίκη

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΪείναι πλήγμα κατά της Δημοκρατίας. Την καταδικάζουμε. Δεν αρκεί όμως η λεκτική καταδίκη. Οι δράστες πρέπει να βρεθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Η Κυβέρνηση επιβάλλεται επιτέλους να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα μη ανοχής στη βία.

Η στοχοποίηση πολιτικών κομμάτων και μέσων ενημέρωσης είναι σε έξαρση και είναι απαράδεκτο. Χρειάζεται γι’ αυτό να δοθεί ένα τέλος στα διχαστικά κηρύγματα που ρίχνουν νερό στο μύλο όσων επιβουλεύονται τη δημοκρατία.

Αφύπνιση από όλους μας».

Βούτσης: Αυτονόητη και απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης στον ΣΚΑΪ

Για αυτονόητη και απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης στον ΣΚΑΪ που μπορεί να είχε διακινδύνευση για ανθρώπινες ζωές έκανε λόγο στον σταθμό μας ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης καταδικάζοντας την επίθεση.

«Ο τρόμος και ο φόβος δεν μπορούν να μπουν στην εξίσωση και των πλαίσιο της αντιπαράθεσης… Μένουν πάντα στο περιθώριο των εξελίξεων, ευτυχώς δεν υπάρχουν ανθρωπινά θύματα» σημείωσε ο κ. Βούτσης. Ερωτηθείς για το κυβερνητικό εμπάργκο στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε: «Μην συμψηφίζουμε και εργαλειοποιούμε αυτά τα ζητήματα, είναι διαφορετικά ζητήματα, δεν μπορούν να μπαίνουν στο ίδιο ζύγι, ούτε καν επηρεάζουν». «Πιστεύω ότι η χώρα γύρισε σελίδα, βγαίνουμε από το ξέφωτο, και αυτό θα βοηθήσει να μην υπάρξουν ακρότητες» σημείωσε.

Όλγα Γεροβασίλη και Αριστείδης Ανδρικόπουλος στο σημείο της έκρηξης

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, συνοδευόμενη από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, μετέβησαν στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ στο Νέο Φάληρο, προκειμένου να ενημερωθούν για την έκρηξη.

«Η έκρηξη στον ΣΚΑΪ τραυματίζει τη δημοκρατία» δήλωσε λίγο μετά τις 5 το πρωί η υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Η δημοκρατία είναι θωρακισμένη και δεν απειλείται. Πρέπει να το σκεφτούν καλά όλοι όσοι αφήνουν διαδρόμους για να περνούν φωνές τρομοκρατίας ή φασισμού».

«Είμαστε εδώ από την πρώτη στιγμή, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για ένα γεγονός που τραυματίζει τη δημοκρατία. Η δημοκρατία, όμως, θωρακίζεται ακόμη περισσότερο και φυσικά δεν απειλείται», δήλωσε η υπουργός στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Παππάς για την έκρηξη στον ΣΚΑΪ: Απολύτως καταδικαστέα η επίθεση

Καταδίκασε με απόλυτο τρόπο την έκρηξη στονΣΚΑΙ ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ είπε:

«Νομίζω ότι είναι αυτονόητη η απόλυτη καταδίκη. Και απόλυτη καταδίκη σημαίνει και περιθωριοποίηση και μη εργαλειοποίηση αυτής της αποτρόπαιης πράξης στην πολιτική αντιπαράθεση».

Υπογράμμισε δε ότι: «Αυτό που θα θέλανε όσοι επέλεξαν να κινηθούν με αυτόν τον τρόπο στο σκοτάδι, θα ήταν να δουν την πράξη τους να γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, συζήτησης και διαγκωνισμών. Και στο απόλυτο περιθώριο χρειάζεται μια σύσσωμη καταδίκη και έμπρακτη περιθωριοποίηση αυτών των πρακτικών. Αυτή νομίζω είναι η ενδεδειγμένη στάση για όλο τον πολιτικό κόσμο και η στάση που θα ήθελε και ο Έλληνας πολίτης να δει τα κόμματα να παίρνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης δήλωσε, επίσης, ότι «η δημοκρατία μας έχει αντισώματα, όσο και αν κάποιοι τελευταία θεωρούν ότι μπορούν να αμφισβητήσουν τα θεμέλιά της. Νομίζω ότι ο δημοκρατικός πολιτικός κόσμος έχει τα αντανακλαστικά που χρειάζονται για να βάλει αυτές τις πρακτικές στο απόλυτο πολιτικό περιθώριο. Αυτό θα είναι νομίζω το απόλυτο χτύπημα σε όσους επιλέγουν να κινηθούν με αυτόν τον τρόπο».

Πρόσθεσε δε, ότι, «η επίθεση υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και σε παράνομο κανάλι να ήταν, θα ήταν απολύτως καταδικαστέα και χωρίς δεύτερη κουβέντα»

Γεροβασίλη για την έκρηξη στον ΣΚΑΪ: Τραυματίζει τη Δημοκρατία – ΒΙΝΤΕΟ

«Η Δημοκρατία είναι θωρακισμένη και δεν απειλείται» είπε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, σε δηλώσεις που έκανε έξω από τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού “Σκάι”.

«Πρέπει να το σκεφτούν καλά όλοι όσοι αφήνουν διαδρόμους για να περνούν φωνές τρομοκρατίας ή φασισμού» πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη.

«Είμαστε εδώ από την πρώτη στιγμή, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για ένα γεγονός που τραυματίζει τη δημοκρατία. Η δημοκρατία, όμως, θωρακίζεται ακόμη περισσότερο και φυσικά δεν απειλείται» συνέχισε η υπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους, υπογραμμίζοντας ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Παπακώστα: Ήθελαν να πλήξουν την Δημοκρατία ενδεχομένως και ανθρώπινες ζωές

«Ό,τι χρειάζεται βία για να διατηρηθεί είναι καταδικαστέο. Η Δημοκρατία στις επιθέσεις που δέχεται, αμύνεται. Η άμυνά της είναι ισχυρότερη από εκείνους τους οποίους την επιβουλεύονται. Να μην έχει κανείς αμφιβολία, η Δημοκρατία δεν απειλείται. Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου διότι τέτοιες ενέργειες με τυφλή βία δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία μας» ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός.

Επίσης, η κ. Παπακώστα υπογράμμισε ότι «το ευχάριστο είναι ότι δεν έχουμε θύματα, όμως είναι ισχυρός ο συμβολισμός… Ήθελαν να πλήξουν τη δημοκρατία, ενδεχομένως να ήθελαν να πλήξουν και ανθρωπινές ζωές. Αυτό, όπως και να το δει κανείς, είναι ανατριχιαστικό» σημείωσε.

Πρέπει, τόνισε «να ομονοήσουμε, ο πολιτικός κόσμος να μην αφήνει τρύπες, κενά τα οποία να εκμεταλλεύονται με ωμό τρόπο. Η πολύ μεγάλη πόλωση δυναμιτίζει το κλίμα και υπονομεύει το διάλογο».

«Όλοι να χαμηλώσουμε τους τόνους, κάθε σταθμός έχει τη δική του φωνή και στίγμα, να μην επιχειρείται φίμωση ή τρομοκράτηση, η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, άλλο η αντιπαράθεση και άλλο η τυφλή πόλωση που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου» επισήμανε η υφυπουργός.

«Πρέπει πάντοτε να είμαστε σε επαγρύπνηση , έχουμε εντείνει τα μέτρα. Δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι η αστυνόμευση υπολείπεται», επισήμανε η κ. Παπακώστα.

Σπυράκη: Ευθύνη της κυβέρνησης και της αστυνομίας να βρεθούν οι τρομοκράτες

Η Δημοκρατία, η πολυφωνία και η ελευθεροτυπία δεν φιμώνονται και δεν τρομοκρατούνται από κανέναν είπε σήμερα στον ΣΚΑΙη εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Η κ. Σπυράκη, τόνισε πως είναι απαραίτητο οι τρομοκράτες να βρεθούν αμέσως και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά το παραπάνω είναι ευθύνη της κυβέρνησης και της αστυνομίας.

Σημείωσε πως αυτό που συνέβη σήμερα δεν είναι απλώς καταδικαστέο αλλά χρήζει επείγουσας δράσης.

ΣΥΡΙΖΑ: Απερίφραστη καταδίκη για την τοποθέτηση βόμβας στον ΣΚΑΪ – Στρέφεται ενάντια στην ελευθεροτυπία και την ενημέρωση

“Καταδικάζουμε απερίφραστα την τοποθέτηση βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Αποτελεί μια βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια, που στρέφεται ενάντια στην ελευθεροτυπία και την ενημέρωση», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του Σύριζα.

Και καταλήγει: «Οι αστυνομικές αρχές πρέπει να ολοκληρώσουν τάχιστα τις έρευνές τους και οι δράστες να οδηγηθούν άμεσα στη Δικαιοσύνη».

ΑΝΕΛ για την επίθεση στον ΣΚΑΙ: Tρομοκρατική ενέργεια κατά της ελευθεροτυπίας και της Δημοκρατίας

Την κατηγορηματική καταδίκη τους για την βομβιστική επίθεση στονΣΚΑΙ εκφράζουν με ανακοίνωση τους οι ΑΝΕΛ.

«ΟιΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη βομβιστική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ. Πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά της ελευθεροτυπίας και της Δημοκρατίας.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους δημοσιογράφους και όλους τους εργαζόμενους του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΚΚΕ για την έκρηξη στον ΣΚΑΪ: Οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες

«Οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες. Λειτουργούν, εκτός των άλλων, ως άλλοθι για την ένταση της καταστολής και βοηθούν αντικειμενικά εκείνους, που θέλουν να επιβληθεί κλίμα φόβου και σιγή νεκροταφείου στον λαό» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ για τηνέκρηξη βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Το Ποτάμι για την έκρηξη στον ΣΚΑΪ: Να βρεθούν οι ένοχοι

Ανακοίνωση για την έκρηξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ εξέδωσε το Ποτάμι, καταδικάζοντας την επίθεση και κάνοντας λόγο για την ανάγκη αποφυγής της ακραίας πόλωσης και της στοχοποίησης ανθρώπων.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

“Η βομβιστική επίθεση εναντίον Μέσων Ενημέρωσης είναι επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας. Είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών δυνάμεων να καταδικάσουν την επίθεση, επισημαίνοντας ότι η τρομοκρατία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας. Οι Αρχές πρέπει να ανακαλύψουν τους ενόχους και όλοι πρέπει να απομονώσουμε τις ακραίες φωνές και να ενισχύσουμε το κλίμα διαλόγου αποφεύγοντας την ακραία πόλωση και τη στοχοποίηση ανθρώπων και Μέσων. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους και στη διοίκηση του ΣΚΑΪκαι της Καθημερινής.

ΚΙΝΑΛ: Καταδικάζουμε την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ – Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται

“Καταδικάζουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ. Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται”, δήλωσε ο Σταμάτης Μαλέλης, γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής.

“Η κυβέρνηση οφείλει να βρει τους δράστες και να τους στείλει στη Δικαιοσύνη. Οι εργαζόμενοι όρθιοι θα συνεχίσουν τον αγώνα της ενημέρωσης. Είμαστε στο πλευρό τους”, πρόσθεσε ο κ. Μαλέλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ant1news, skai.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ