• Στην αμερικανική πρεσβεία ο κύριος όγκος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

  6:16 μμ, Σαββατο 17 Νοε 2018 6:16 μμ, Σαββατο 17 Νοε 2018

  Στην αμερικάνικη πρεσβεία έφθασε λίγα λεπτά μετά τις 18.00 ο κύριος όγκος της διαδήλωσης για τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

  Οι διαδηλωτές έφθασαν μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία φωνάζοντας συνθήματα κατά των ΗΠΑ και του φασισμού.

  Ακολουθεί ξεχωριστή πορεία του ΚΚΕ που βρίσκεται αυτή την ώρα στο ύψος του Πολεμικού Μουσείου.

  Γενικώς το κλίμα είναι ήρεμο.

  Νωρίτερα, όταν έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση και με πορεία κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος περιμένοντας να ξεκινήσει ο κύριος όγκος της διαδήλωσης. Προπορεύεται ο σύνδεσμος φυλακισθέντων εξορισθέντων αντιστασιακών 1967-1974.

  Νωρίτερα, το «μπλοκ» με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου έφθασε μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ, όπου οι διαδηλωτές αφού έψαλαν τον Εθνικό ύμνο, ύψωσαν τα χέρια πάνω από τη σημαία, τη δίπλωσαν και διαλύθηκαν "φυγαδεύοντας" και τη σημαία.

  Τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας είναι δρακόντεια ενώ κλούβες έχουν σχηματίσει φραγμό γύρω από την Αμερικανική πρεσβεία. Γενικώς στην επιχείρηση συμμετέχουν περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, με παρουσία πολύ μεγάλης αστυνομικής δύναμης σε όλο το κέντρο και ιδίως έξω από αστυνομικά τμήματα και γενικότερα σε κτίρια όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες.

  Επιπλέον, στην περιοχή των Εξαρχείων βρίσκονται πολλοί «μυστικοί» αστυνομικοί που παρατηρούν τυχόν ύποπτες κινήσεις ατόμων, καθώς και κτίρια, τα οποία τελούν υπό κατάληψη.

  Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων υπήρξαν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και τις παράλληλες και καθέτους αυτών. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες.

  Λόγω της πορείας και έπειτα από εντολή της ΕΛΑΣ, η ΣΤΑΣΥ ΑΕ προχώρησε σε διαδοχικό κλείσιμο σταθμών του μετρό. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους σταθμούς «Μέγαρο Μουσικής», ο οποίος έκλεισε στις 15:00, «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα», που έκλεισαν στις 16:30.

  Σημειώνεται ότι τα δρομολόγια θα διεξάγονται κανονικά, ενώ οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους παραπάνω σταθμούς. Οι σταθμοί θα ανοίξουν ξανά μετά το τέλος των εκδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

  Επίσης, τροποποιήσεις υπήρξαν στα δρομολόγια και στις στάσεις των λεωφορείων και τρόλεϊ, σύμφωνα με απόφαση που πήραν οι «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.». Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και ελήφθησαν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα