Γ.Γ. Ειδικών Φρουρών: Να απογαλακτιστεί η αστυνομία από την πολιτική ηγεσία – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχθηκαν αστυνομικοί μέσα στο Εφετείο.

Όπως είπε ο κ. Μαυροειδάκος, την ώρα που οι αστυνομικοί, οι οποίοι βρίσκονταν εκεί ως μάρτυρες υπόθεσης, ζήτησαν την παρέμβαση των ανωτέρων τους για ενισχύσεις, ο αξιωματικός τους μιλούσε στο κινητό, κάτι που υποδεικνύει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ότι “οι αξιωματικοί προσπαθούν να μην παίρνουν ευθύνες”.

“Θα διαταχθεί σίγουρα ΕΔΕ για το σε ποιον μίλησε και τι του είπαν. Αν πήρε μόνος του αυτή την απόφαση, αξιωματικός είναι θα έχει την ευθύνη. Αν όμως του έχει μιλήσει κάποιος άλλος στο τηλέφωνο, τότε υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα”, σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών και πρόσθεσε:

“Για να είμαστε ξεκάθαροι, εντολή από την πολιτική ηγεσία που να λέει ‘μην κάνετε συλλήψεις’, δεν υπάρχει… Προσπαθούμε να απογαλακτιστεί η αστυνομία από την πολιτική ηγεσία και ο αξιωματικός να παίρνει ευθύνη. Ο αστυνομικός είναι εκεί για αυτόν τον λόγο, δεν είναι εκεί για να κοιτάζει τον ουρανό, ούτε να μιλάει στο κινητό”.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ