• Χτύπησαν και λήστεψαν καθηγητή μέσα στο ΑΠΘ: "Με πέταξαν με ορμή προς την τζαμαρία"

  9:01 πμ, Δευτέρα 12 Νοε 2018 9:01 πμ, Δευτέρα 12 Νοε 2018

  Αναστάτωση προκλήθηκε στην πανεπιστημιακή κοινότητα της Θεσσαλονίκης από την βάναυση επίθεση που δέχθηκε καθηγητής του ΑΠΘ το μεσημέρι της Πέμπτης μπροστά από ΑΤΜ του ΑΧΕΠΑ με σκοπό να τον ληστέψουν.

  Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο καθηγητής, "την περασμένη Πέμπτη στις 12:30 το μεσημέρι ενώ βρισκόμουν μπροστά στο ΑΤΜ της Πειραιώς στη βόρεια πύλη του ΑΧΕΠΑ, μέσα στο νοσοκομείο και μπροστά σε δεκάδες επισκέπτες που πηγαινοέρχονταν στο διάδρομο, δέχθηκα επίθεση με γροθιές που μου έκοψαν την ανάσα. Με πέταξαν με ορμή προς την τζαμαρία του χολ, για ελάχιστα εκατοστά δεν εκπαραθυρώθηκα και άρπαξαν από το μηχάνημα τα 200 ευρώ που είχα ζητήσει. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Ούτε ρώτησε. Απλά μου είπαν ότι δεν ανακατεύονται γιατί φοβούνται για τη ζωή τους!

  Το 100 δεν μπορεί να έρθει μου είπαν σε πανεπιστημιακό χώρο και κάμερες δεν υπάρχουν στο ΑΤΜ, μοναδικό αυτό, για τον ίδιο λόγο. Έκανα καταγγελία στην Ασφάλεια αλλά πρόσωπα δεν μπόρεσα να δω γιατί με χτύπησαν από πίσω. Χτυπήματα έχω στο σώμα και τα πόδια. Ζήτω η ελεύθερη διακίνηση των ληστών και των ναρκεμπόρων».

  Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φειδάς κάνει λόγο για άλλη μια σοκαριστική είδηση «η οποία επιβεβαιώνει τους φόβους μας για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ζωές όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας από τη θλιβερή και αποτρόπαια κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στους χώρους του ΑΠΘ με τις εγκληματικές ομάδες που κυριολεκτικά λυμαίνονται τους χώρους του».

  "Νομίζω ότι ήρθε η ώρα το πανεπιστήμιό μας να αλλάξει τακτική ως προς την αντιμετώπιση του φαινομένου της ανομίας στους χώρους του, το οποίο επαναπαύεται μόνο στον καταλογισμό των ευθυνών στην Πολιτεία και να προχωρήσει σε πιο δυναμικές ενέργειες και δράσεις που να ασκούν πίεση στην Πολιτεία να ενεργοποιήσει και να αναλάβει δράση. Το νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο, όπως αποδεικνύεται, δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για τη δράση εγκληματικών ομάδων στους χώρους των πανεπιστημίων και δυσχεραίνει την αντιμετώπισή τους, είναι καιρός να επανεξεταστεί", αναφέρει χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι "το ΑΠΘ να ασχοληθεί λίγο περισσότερο με τα του οίκου του με αναθεώρηση του αποτυχημένου σχεδίου φύλαξης προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης και αναδιάταξης των περιπόλων φύλαξης αλλά και άλλων ενεργειών όπως η επέκταση και η ενίσχυση του φωτισμού στον προαύλιο χώρο του".

  Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα