Πρόεδρος εργαζομένων ΚΕΕΛΠΝΟ: Η Παπασπύρου εννοεί ότι δεν της κάνουμε τη χάρη να πούμε πράγματα που εξυπηρετούν το δόγμα Πολάκη

Για “γελοιότητα” έκανε λόγο ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Πουλής μέσω του Realfm 97,8 και της εκπομπής του Μάνου Νιφλή τα όσα δημοσιεύτηκαν για την ”κρύπτη” που αποκαλύφθηκε στον οργανισμό. Επίσης, διέψευσε την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου για όσα η ίδια υποστήριξε στη χθεσινή της συνέντευξη λέγοντας ότι ” η κ. Παπασπύρου εννοεί ότι τα στόματα δεν της λένε αυτό που η ίδια και οι επιθεωρητές της επιτακτικά ζητούν. Εξυπηρετείται απόλυτα στην έρευνα αλλά η κ. Παπασπύρου και οι επιθεωρητές θέλουν να τους δώσουμε πράγματα τα οποία εξυπηρετούν το αφήγημα Πολάκη και τα οποία δεν υπάρχουν”.

“Υπάρχει μία φωτογραφία την οποία έχει δώσει στη δημοσιότητα ο κ. Πολάκης αλλά είναι και στο ρεπορτάζ της εφημερίδας ”Documento” που έλεγε για τη δήθεν κρύπτη. Όποιος έχει δει αυτή την εικόνα, αντιλαμβάνεται το μέγεθος της γελοιότητας. Είναι ένα κομμάτι κόντρα-πλακέ, αχρησιμοποίητο, ακουμπισμένο μπροστά από μία πόρτα. Κρατάω επιφύλαξη αν ήταν ακουμπισμένο εκεί εξ΄αρχής. Φαίνεται η πόρτα, το πλαίσιο, άλλο χρώμα. Δεν έχει καμία σχέση με δήθεν μεγάλη αποκάλυψη που έγραψε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας. Είναι ο χώρος των υπογείων του ΚΕΕΛΠΝΟ που είναι υπόγειες θέσεις στάθμευσης και πάρα πολλές αποθήκες που χρησιμοποιούνται για αποθήκευση υλικού και αρχειοθέτηση παλιών εγγράφων του οργανισμού και πρωτοκόλλων. Είναι επίσημη αποθήκη αρχείων, εγγράφων, παλιών πρωτοκόλλων που για λόγους χώρου αρχειοθετούνται στα υπόγεια. Τα κλειδιά τα έχουν οι σεκιούριτι, δεν τα έχουν καν υπάλληλοι”, δήλωσε ο κ. Πουλής.

Παράλληλα, τόνισε ότι “είναι ψευδέστατο αυτό που είπε η κ. Παπασπύρου ότι “δεν μας υπέδειξαν ότι εκεί υπάρχουν έγγραφα για να τα βρούμε”. Το διαψεύδω κατηγορηματικά. Παρουσία πολλών υπαλλήλων και μαρτύρων, πολλές φορές οι επιθεωρητές της κ. Παπασπύρου έχουν κατέβει στα υπόγεια, έχουν ανοίξει τις αποθήκες, έχουν ζητήσει να τους δοθούν τα έγγραφα και επιτόπου τα έχουν ελέγξει. Η κ. Παπασπύρου έχει δηλώσει ότι οι επιθεωρητές κατεβαίνουν στα υπόγεια του ΚΕΕΛΠΝΟ και ελέγχουν τα έγγραφα στα σκοτάδια”.

“Η κ. Παπασπύρου εννοεί ότι τα στόματα δεν της λένε αυτό που η ίδια και οι επιθεωρητές της επιτακτικά ζητούν. Εξυπηρετείται απόλυτα στην έρευνα αλλά η κ. Παπασπύρου και οι επιθεωρητές θέλουν να τους δώσουμε πράγματα τα οποία εξυπηρετούν το αφήγημα Πολάκη και τα οποία δεν υπάρχουν. Έτσι έχει ξεκινήσει και η δική μας δίωξη: όταν το Μάρτιο του 2017 είχε στείλει μετακλητό του σύμβουλο ο Πολάκης στο ΚΕΕΛΠΝΟ και ζητούσε ψευδείς βεβαιώσεις για να ενοχοποιήσει τον Γεωργιάδη. Η κ. Παπασπύρου εννοεί ότι δεν της κάνουμε τη χάρη να πούμε πράγματα τα οποία δεν ισχύουν για να εξυπηρετήσουμε τα πορίσματά της. Έχει πάρει χιλιάδες έγγραφα, ότι υπήρχε ως στοιχείο. Δεν μπορούμε να πούμε ψέμματα επειδή η κ. Παπασπύρου θέλει να εξυπηρετήσει σκοπιμότητες”, πρόσθεσε.

Ωστόσο υποστήριξε ότι “τα κλειδιά και τους χώρους του ΚΕΕΛΠΝΟ εποπτεύουν εταιρεία σεκιούριτι στην οποία είχε δώσει 8 εκατομμύρια ευρώ ο κ. Πολάκης χωρίς διαγωνισμό, χωρίς καμία νομιμοποιητική διαδικασία και με τιμολόγια που ανέγραφαν αιτιολογία πληρωμής ”προφορική εντολή αναπληρωτή υπουργού Υγείας”. Αντί να ψέγει η κ. Παπασπύρου και να αφήνει υπονοούμενα για συναδέλφους μου γιατί δεν κοιτάζει την εταιρεία σεκιούριτι;”

Αναφερόμενος στα όσα υποστήριξε η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης με αφορμή την παραγγελία της Εισαγγελίας Διαφθοράς για προκαταρκτική εξέταση αναφορικά με τα 8 εκατομμύρια ευρώ που έχει λάβει η εταιρεία σεκιούριτι , ο κ. Πουλής διέψευσε λέγοντας: “διαψεύδω κατηγορηματικά, δεν έχουν έρθει ελεγκτές της κ. Παπασπύρου στο ΚΕΕΛΠΝΟ 11 μήνες μετά, ούτε μία φορά”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ