Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ εκπέμπουν SOS: Οι μετατάξεις των διασωστών θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών

Την αποδυνάμωση του ΕΚΑΒ μέσω μετατάξεων διασωστών σε διοικητικές υπηρεσίες καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, κάνοντας λόγο για “διαστάσεις κοινωνικού προβλήματος”.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η διοίκηση του ΕΚΑΒ προχωράει στην έγκριση 47 αιτήσεων υπαλλήλων για μετάταξη σε θέσεις διοικητικού κλάδου, επικαλούμενη επιτακτικές ανάγκες, ενώ όπως καταγγέλλουν, μόλις πριν από ένα χρόνο είχαν γίνει άλλες 61 μετατάξεις, οι οποίες αφορούσαν κατά κύριο λόγο διασώστες. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν κενές οργανικές διοικητικές θέσεις, η κάθε μετάταξη σημαίνει ταυτόχρονα και κατάργηση της αντίστοιχης θέσης που έχει ο εργαζόμενος.

Όπως αναφέρει στην εφημερίδα “Καθημερινή” ο πρόεδρος του σωματείου Γιώργος Μαθιόπουλος, από τις φετινές μετατάξεις προσωπικού οι 15 αφορούν υπαλλήλους της κεντρικής υπηρεσίας τη στιγμή που το ΕΚΑΒ δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στον φόρτο εργασίας λόγω έλλειψης μάχιμου προσωπικού και η ζωή των πολιτών τίθενται σε κίνδυνο.

Επίσης, οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι το ΕΚΑΒ διαθέτει 3.670 διασώστες εκ των οποίων 650 απασχολούνται στο ΕΚΑΒ της Αττικής, ενώ για τις επείγουσες διακομιδές το ΕΚΑΒ βγάζει στους δρόμους περίπου 55-60 ασθενοφόρα σε πρωινή και απογευματινή βάρδια και 30 κατά τη νυχτερινή βάρδια και 10 ασθενοφόρα επιχειρούν για τις τακτικές αεροδιακομιδές.

“Οι επιπτώσεις στη λειτουργία του φορέα μας στο Λεκανοπέδιο Αττικής αποκτούν πλέον διαστάσεις κοινωνικού προβλήματος, αφού ο αριθμός του μάχιμου προσωπικού και των ενεργών ασθενοφόρων συνεχώς μειώνεται και το φαινόμενο των καθυστερήσεων στην εξυπηρέτηση των ασθενών διογκώνεται επικίνδυνα θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των πολιτών και διασύρει το ΕΚΑΒ”, εκτιμούν οι εργαζόμενοι .

Σύμφωνα με τον κ. Μαθιόπουλο, το σωματείο εργαζομένων έχει ήδη στείλει εξώδικη διαμαρτυρία στα μέλη του Δ.Σ του ΕΚΑΒ για τις νέες επιχειρούμενες μετατάξεις ενώ επιφυλάσσεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά . Προτίθεται μάλιστα να ζητήσει από τις εισαγγελικές αρχές αν οι αποσπάσεις και οι μετακινήσεις αυτές επηρέασαν επίσης και τη διαχείριση της κρίσης στο Μάτι όταν επιχείρησαν στο σημείο μόλις 15 ασθενοφόρα.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ