Μαυροειδάκος: Ήθελαν να χυθεί αίμα αστυνομικών – ΒΙΝΤΕΟ

Ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, καταγγέλλει την απουσία δομών, που υπήρχαν παλιότερα, για την αντιμετώπιση επιθέσεων όπως αυτή στο Α.Τ. Ομονοίας.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυροειδάκος “έχω υπηρετήσει 12 χρόνια στο ΑΤ Εξαρχείων αλλά τώρα για να μας βλέπετε στα κάγκελα, φοβόμαστε κάτι χειρότερο, χθες ήρθαν να πάρουν ζωή αστυνομικού, όσο κι αν σας σοκάρει΄αυτό. Αυτοί οι 70 κουκουλοφόροι έριξαν 7-8 μολότοφ στον συνάδελφό μου εδώ και τους άλλους προσπάθησαν να τους ξυλοκοπήσουν και να τους κάψουν ζωντανούς στο λεωφορείο. Η επόμενη ημέρα είναι πολύ καλή για τους πολιτικούς μας για να περνάει ο καθένας το πολιτικό του μήνυμα αλλά δεν είδα να συναντηθούν, να έχουν διακομματική συνεννόηση”.

Στην υποθετική ερώτηση αν ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη τι θα έκανε είπε: “Δεν έχω ποτέ σκοπό να γίνω υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αλλά αυτό που θα έκανα… Ο αρχηγός θα είχε τον ρόλο του, θα πρέπει να απογαλακτιστεί από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία και να έχει τις ευθύνες του, να παίρνει μόνος του αποφάσεις. Οι αστυνομικοί θα είχαν τα μέσα και θα υπήρχαν ταχυκίνητες μονάδες να αντιμετωπίσουν τέτοια περιστατικά, Ο ‘Έλληνας αστυνομικός είναι εκπαιδευμένος, πολύ καλός στη δουλειά του, από τους καλύτερους Ευρωπαίους αστυνομικούς και μπορεί άμεσα να αντιμετωπίσει τέτοια περιστατικά”.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ