Είναι αλήθεια ότι οι περισσότερες τροφικές δηλητηριάσεις έχουν ελαφρά συμπτώματα. Πολλές φορές μπαίνουμε στον πειρασμό να καταναλώσουμε ένα τρόφιμο μια δυο μέρες μετά την ημερομηνία λήξης, αν δεν μοιάζει ή μυρίζει χαλασμένο. Όμως, υπάρχουν μικρόβια όπως η σαλμονέλα, η λιστέρια και τα εντεροαιμορραγικά κολοβακτηρίδια (EHEC) που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές διάρροιες και εμετούς, αιμορραγία στο έντερο, κολίτιδα ή ακόμα και τον θάνατο, ιδιαίτερα σε ευαίσθητες ομάδες όπως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι. Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr
σχολίασε κι εσύ
Ακολουθήστε το enikos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο enikos.gr
Ειδήσεις
Ροή Ειδήσεων
26 λεπτά πριν
Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ο πραγματικός οδηγός ήταν ο πατέρας του» – Η ανακοίνωση του δικηγόρου του για την κλήση στην Αττική Οδό
40 λεπτά πριν
Άδωνις Γεωργιάδης: Όταν συλλαμβάνουν τον κουμπάρο του Ανδρουλάκη πάει πολύ να μιλά το ΠΑΣΟΚ για Γκρούεζες
3 ώρες πριν
Το σύμπαν στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα σε 4 ζώδια – «Κρυφές ευκαιρίες αποκαλύπτονται, να είστε έτοιμοι»
ENIKOS NETWORK
Υπέρταση: Το σημάδι στα δάκτυλα που μπορεί να είναι ένδειξη υψηλής αρτηριακής πίεσης