Σάλος με το “γαμ@@@ Βούλγαροι” που φέρονται να φώναζαν άνδρες των ΜΑΤ σε διαδηλωτές – ΒΙΝΤΕΟ

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η καταγγελία δημοσιογράφου που κάλυπτε το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, ο οποίος στην μήνυση που κατέθεσε – εκτός από την εις βάρος του επίθεση από τους διμοιρίτες – αναφέρει πως ακούστηκαν ρατσιστικές και υβριστικές εκφράσεις.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Τάσος Ασλανίδης, ο οποίος κάλυπτε το συλλαλητήριο για λογαριασμό του thestival.gr, άνδρες των ΜΑΤ φώναξαν απευθυνόμενοι στους διαδηλωτές: «Καλά κάνει και σας γ@@@ ο Τσίπρας κ***Βούλγαροι». Λίγο αργότερα, όπως υποστηρίζει ο δημοσιογράφος, δέχτηκε και ο ίδιος επίθεση από τους νταήδες αστυνομικούς της ίδιας ομάδας κι ενώ τα επεισόδια συνεχίζονταν.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Μαζί στις 7”, ο Τάσος Ασλανίδης ανέφερε πως απειλήθηκε με σύλληψη ακόμη κι όταν ο επικεφαλής της διμοιρίας έφτασε στο σημείο και ζήτησε τη βοήθειά του. Κατέθεσε μήνυση σε βάρος τριών αστυνομικών και του επικεφαλής της ομάδας, ενώ προσκόμισε και οπτικοακουστικό υλικό. Η Εισαγγελέας διέταξε την αυτόφωρη σύλληψη των ανδρών της διμοιρίας των ΜΑΤ για τις πράξεις της παράβασης καθήκοντος, εξύβρισης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Ωστόσο, όπως τονίζει ο κ. Ασλανίδης, η διμοιρία των ΜΑΤ φυγαδεύτηκε στην Αθήνα.

Από την άλλη πλευρά ο Πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, σχολίασε τις καταγγελίες, συνιστώντας υπομονή μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα και ζήτησε να μην υπάρχουν βιαστικά και γενικευμένα συμπεράσματα για τους αστυνομικούς. Επεσήμανε μάλιστα πως είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να συγκρούονται τα ΜΑΤ με βάνδαλους και να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη οι άνδρες των ΜΑΤ.

Πηγή: ant1news.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ