Έκλεβαν σπίτια… πουλώντας λευκά είδη

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος τεσσάρων ανδρών ηλικίας 48, 30, 28 και 22 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν σε χωριό της Ξάνθης, για κλοπές σε σπίτια. Κατηγορούνται για τα αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής, της απόπειρας κλοπής και της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Οι δράστες μετέβησαν σε σπίτι 73χρονης στο Μαγικό Ξάνθης και με το πρόσχημα πώλησης λευκών ειδών, ένας από αυτούς επιχείρησε να εισέλθει στο σπίτι από παράθυρο. Η πράξη τους έγινε αντιληπτή από τον γιο της γυναίκας και τράπηκαν σε φυγή.

Στη συνέχεια, πήγαν στο σπίτι ενός άνδρα, ηλικίας 85 ετών, όπου προσπάθησαν να εισέλθουν με τον ίδιο τρόπο, αλλά δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους, όταν αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και επιχείρησαν να διαφύγουν, χωρίς να τα καταφέρουν.

Στο όχημα και την κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν λευκά είδη και το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ. Κατασχέθηκε επίσης το αυτοκίνητο.

Σημειώνεται ότι και οι τέσσερις δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αβδήρων Ξάνθης.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ