Μόνο στο enikos.gr: Δραματική έκκληση του Προέδρου του Γηροκομείου Αθηνών – “Να έρθει εισαγγελέας τώρα”

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο Γηροκομείο Αθηνών μετά την οσμή σκανδάλου που “στοιχειώνει” το Ίδρυμα και που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Όπως καταγγέλλει στο enikos.gr ο Ζώης Κολιός,  έγκριτος οικονομολόγος και πρώην αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μόλις την περασμένη Παρασκευή ως προσωρινός (μεταβατικός) πρόεδρος του Γηροκομείου Αθηνών, προκειμένου να οδηγήσει το Ίδρυμα σε εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ “τις τελευταίες ώρες εδώ συμβαίνουν πρωτοφανή πράγματα”.

“Μέλος του Δ.Σ και συγκεκριμένα ο σύμβουλος – ταμίας, ήρθε συνοδεία αστυνομίας και σφράγισε το λογιστήριο, στις 4.15 το μεσημέρι της Τρίτης, δίχως να έχει καμία δικαιοδοσία. Αυτό σημαίνει ότι εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε το παραμικρό για να βοηθήσουμε τους γέροντες που φιλοξενούνται στο γηροκομείο. Ούτε καν να αγοράσουμε τροφή και είδη υγιεινής.

Ζητώ την παρέμβαση του εισαγγελέα και κάθε αρμόδιας αρχής άμεσα. Δεν πρόκειται να φύγω από εδώ αν δεν επιλυθεί το θέμα καθώς πλέον κινδυνεύει η ζωή των τροφίμων του Ιδρύματος.

Κάποιοι δεν θέλουν να κάνουμε τη δουλειά μας γιατί είχαν μάθει αλλιώς. Εγώ το χατίρι δεν θα τους το κάνω. Τους γέροντες δεν θα τους αφήσω να πεθάνουν νηστικοί. Με όποιο προσωπικό κόστος, δεν θα αφήσω τον κόσμο να υποφέρει ούτε από ψωρίαση ούτε από κάθε άλλη πιθανή μολυσματική ασθένεια. Είναι ντροπή ως επιστήμονες και κυρίως ως άνθρωποι να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές” τονίζει στο enikos.gr o Πρόεδρος του Γηροκομείου Αθηνών. 

Δείτε το ντοκουμέντο της σφράγισης του λογιστηρίου του γηροκομείου Αθηνών:

Υπενθυμίζεται πως για την τραγική κατάσταση στο γηροκομείο Αθηνών είχε μιλήσει στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή και στον Realfm 97, 8 μόλις λίγες μέρες πριν και συγκεκριμένα στις 24 Μαίου, η κυρία Έλενα Μαντζαβίνου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γηροκομείου Αθηνών .

Όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει “τοποθετήθηκα και σχηματίσαμε μία προσωρινή διοικητική διοικούσα Επιτροπή. Έτσι βρέθηκα στο γηροκομείο. Πραγματικά, μου ήταν πολύ δύσκολο και στενάχωρο να πηγαίνω εκεί τον πρώτο καιρό γιατί η εγκατάλειψη και η παραμέληση ‘μύριζε’ από παντού… Ακόμη και τα μέλη της διοίκησης που ήξεραν για το Γηροκομείο είναι έκπληκτοι και οι ίδιοι για το χάος που υπήρχε”.

“Το Γηροκομείο Αθηνών όχι μόνο δεν έπρεπε να έχει την ανάγκη να στηρίζεται από δωρεές, έπρεπε να είναι σε θέση να δίνει σε άλλους που χρειάζονται, σε άλλα ιδρύματα που χρειάζονται. Το Γηροκομείο της Αθήνας έχει μία περιουσία απίστευτη… Το μεγαλύτερο μέρος του κέντρου της Αθήνας, το εμπορικό τρίγωνο, το Μοναστηράκι, η Αιόλου, όλα αυτά τα κομμάτια είναι κληροδοτήματα του Γηροκομείου Αθηνών” δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γηροκομείου Αθηνών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ