Εκρηκτική η κατάσταση στη Λέσβο – Εκατοντάδες Κούρδοι αρνούνται να στεγαστούν με Άραβες στη Μόρια

Του Παναγή Γαλιατσάτου

Δραματική τροπή παίρνει η κατάσταση στη Λέσβο, καθώς οι 900 Κούρδοι, οι οποίοι αποχώρησαν το Σαββατοκύριακο από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, λόγω της αντιδικίας τους με τους Άραβες έχουν εγκατασταθεί σε προσωρινούς καταυλισμούς που είναι διάσπαρτοι στο νησί και αρνούνται να επιστρέψουν.

Μάλιστα μια σημαντική μερίδα αυτών των προσφύγων (550 άτομα) έχει καταλύσει νότια της Μυτιλήνης, στις εγκαταστάσεις του ΠΙΚΠΑ που βρίσκεται πάνω στο δρόμο που συνδέει την πρωτεύουσα του νησιού με το αεροδρόμιο.

Οι εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν σημάνει συναγερμό για την εξέλιξη αυτή που συνιστά κίνδυνο για την ομαλή λειτουργία του νησιού.

Είναι ενδεικτικό πως η Περιφερειάρχης Λέσβου Χριστιάνα Καλογήρου έστειλε επιστολή στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, στην οποία αναφέρει πως «τα τελευταία επεισόδια και οι πρόσφατες συγκρούσεις στη δομή φιλοξενίας στη Μόρια της Λέσβου, είχαν ως αποτέλεσμα να διαμορφωθεί ντε φάκτο σε ένα άλλο μέρος της πόλης μια νέα δομή που κυοφορεί ποικίλους κινδύνους».

Ειδικότερα σε ότι αφορά στη δομή στις πρώην εγκαταστάσεις του ΠΙΚΠΑ τονίζει πως «βρίσκεται δίπλα στον οδικό άξονα της πόλης της Μυτιλήνης προς το αεροδρόμιο» και ότι αυτό «δημιουργεί επιπρόσθετα ζητήματα, που συνδέονται ευθέως με τη λειτουργία της πόλης και του νησιού» και ζητά άμεσα την αντιμετώπιση του θέματος. «Η ανησυχία που μεγαλώνει από μέρα σε μέρα δεν αφήνει πλέον κανένα περιθώριο για παρατάσεις και αναβολές» καταλήγει η περιφερειάρχης.

Ανάλογη επιστολή στον κ. Βίτσα έστειλε και ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, στην οποία ζητά άμεση αποσυμφόρησή της Μόριας και τάσσεται εναντίον της ντε φάκτο λειτουργίας νέων δομών στη Λέσβο.

ΠΗΓΗ: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ