Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη – Κατασχέθηκαν πάνω από 14.000 μαϊμού προιόντα

Χιλιάδες προϊόντα «μαϊμού», όπως πορτοφόλια, αξεσουάρ, είδη δώρων κ.ά, κατασχέθηκαν ύστερα από ταυτόχρονη επιχείρηση σε τρία καταστήματα λιανικής πώλησης στην περιοχή της οδού Γιαννιτσών, στη Θεσσαλονίκη. Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρεις αλλοδαπές γυναίκες, κινεζικής υπηκοότητας, ως προσωρινές υπεύθυνες των συγκεκριμένων καταστημάτων.

Της αστυνομικής εφόδου προηγήθηκε καταγγελία νόμιμου εκπροσώπου εταιρείας, σύμφωνα με την οποία, σε συγκεκριμένα σημεία πώλησης της παραπάνω περιοχής, αποκαλούμενης και«china town» της Θεσσαλονίκης, διατίθενται προς πώληση προϊόντα που φέρουν πιστά αντίγραφα κατοχυρωμένων σημάτων εταιρειών που εκπροσωπεί η καταγγέλλουσα επιχείρηση ή που παραπέμπουν σε αυτή, χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Όπως έγινε γνωστό, στα υπό έρευνα καταστήματα και αποθηκευτικούς χώρους που διέθεταν αυτά, βρέθηκαν πάνω από 14.000 προϊόντα, χαρακτηριζόμενα ως «απομιμητικά», τα οποία και κατασχέθηκαν, με την συνολική εκτιμώμενη ζημιά για τις παθούσες εταιρίες να υπερβαίνει τις 45.000 ευρώ.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν με την εις βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για παραβάσεις του νόμου περί σημάτων και ρυθμίσεων για το παρεμπόριο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ , *φωτογραφία αρχείου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ