Τελευταία εξέλιξη: Ξηλώνεται το τρομοταμείο – Πηγές ΕΛ.ΑΣ: Είναι το πρώτο κεφάλαιο ενός νέου βιβλίου – ΒΙΝΤΕΟ

Μία πλαστή ταυτότητα, ένας λογαριασμός και η μεθοδική έρευνα οδήγησαν τις αρχές στο αποκαλούμενο επαναστατικό ταμείο, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σε μία ταυτόχρονη επιχείρηση τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πέρασαν χειροπέδες σε δεκατέσσερα άτομα.

Τους κατηγορούν για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι… χρηματοδότες

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι συλληφθέντες κατέθεταν χρηματικά ποσά στο λογαριασμό του 30χρονου, Κωνσταντίνου Γιατζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για την αποστολή τρομοφακέλων, ανάμεσά τους και εκείνου που ενεργοποιήθηκε στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, τον Μάιο του 2017.

Πρόκειται για έντεκα άνδρες, αναμεσά τους κι ένας υπήκοος Αλβανίας, και τρείς γυναίκες.

Σύμφωνα με τις Αρχές κατέθεταν μικροποσά για να μην κινούν υποψίες. Συγκέντρωναν, όμως, περισσότερα από χίλια ευρώ το μήνα σε κινήσεις, που είναι πιθανό να έκαναν ύστερα από εντολή άλλων προσώπων.

Η ταυτότητα – “προδότης”

Μίτος της Αριάδνης για να βρουν το “επαναστατικό ταμείο” οι αστυνομικοί ήταν η ταυτότητα με τα πλαστά στοιχεία, που διαπίστωσαν ότι χρησιμοποιούσε ο Κωνσταντίνος Γιατζόγλου. Εντόπισαν την ταυτότητα μαζί με άλλες επτά πλαστές στο κρησφύγετό του, στην οδό Αλκαμένους, στον Άγιο Παντελεήμονα.

Μετά τη σύλληψή του, αστυνομικές και δικαστικές αρχές ζήτησαν τη συνεργασία της αρχής νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Κατά την έρευνα, προέκυψε ότι, με αυτά τα πλαστά στοιχεία, ο Κωνσταντίνος Γιατζόγλου είχε έναν λογαριασμό, στον οποίο παρατηρήθηκαν τακτές εισροές.

Τα στοιχεία παραδόθηκαν στον ειδικό εφέτη ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας, που εξέδωσε εντάλματα σύλληψης εις βάρος των δεκατεσσάρων.Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Μανώλης Ασαριώτης στο δελτίο του ΑΝΤ1, πηγές της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι είναι το πρώτο κεφάλαιο ενός νέου βιβλίου”.

Επίσης στην αστυνομία εδώ και χρόνια πιστεύουν στην θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων μεταξύ ποινικών και τρομοκρατών ενώ εικάζεται πως κρύβονται ηχηρά ονόματα πίσω από τη χρηματοδότηση του τρομοταμείου.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΑΝΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ