Την αγιοκατάταξη του ιερομόναχου Βησσαρίων ζητά ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος

Την αγιοκατάταξη του ιερομόναχου Βησσαρίων, το άφθαρτο λείψανο του οποίου είχε βρεθεί πριν από 12 χρόνια κατά τη διάρκεια εργασιών στη Μονή Αγάθωνος Φθιώτιδος, ζητά με σχετικό αίτημα του ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος.

Το Σάββατο συμπληρώνονται 12 χρόνια από την ανεύρεση του σκηνώματος, που παραμένει σχεδόν ανέπαφο και για αυτό τον λόγο ο Μητροπολίτης Νικόλαος ετοιμάζει σχετικό φάκελο για να τον υποβάλει στην αρμόδια επιτροπή της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Όλα αυτά τα χρόνια και ενώ η Μητρόπολη Φθιώτιδος έχει κάνει διάφορες ενέργειες προκειμένου να κινηθούν σχετικές διαδικασίες για την υπόθεση αγιοκατάταξης του γέροντα Βησσαρίωνα Κορκολιάκου, πλήθος κόσμου εξακολουθεί να συρρέει για να προσκυνήσει το σκήνωμα.

Η απόφαση της αγιοκατάταξης του ιερομόναχου Βησσαρίωνα είχε απασχολήσει τον Απρίλιο του 2006 την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία όμως είχε αρκεστεί να χαρακτηρίσει την αφθαρσία του λειψάνου “σημείον εξ ουρανού”. Για την αγιοκατάταξή του αρμόδιο να αποφασίσει είναι το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο θα εξετάσει το ζήτημα έπειτα από αίτημα της Ιεράς Συνόδου.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ