Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος στον Realfm 97,8: Με εντυπωσίασε που είπε ο Πρωθυπουργός ότι θα λάβουμε υπόψη την Εκκλησία

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

“Οι επίσκοποι της σχισματικής Εκκλησία των Σκοπίων θέλουν να τα βρούν με το Πατριαρχείο και να αναγνωριστεί ως αυτοκέφαλη Μακεδονική Εκκλησία. Αν είναι δυνατόν, να δώσουμε τέτοιο όνομα σε μια σχισματική Εκκλησία” δήλωσε.

“Με εντυπωσίασε που είπε ο Πρωθυπουργός ότι θα λάβουμε υπόψη την Εκκλησία, ενώ άλλοι υπουργοί και σχετικοί κυβερνώντες καταδικάζουν την Εκκλησία. Λες και δεν είμαστε πολίτες Έλληνες εμείς. Εδώ στην Ελλάδα οι πολίτες είναι και μέλη της Εκκλησίας. Πίστη και Πατρίδα ένα πράγμα είμαστε. Ο κάθε πολίτης και ο κάθε πιστός έχει λόγο. Δεν χαράσσουμε κυβερνητική γραμμή. Άλλωστε και η απόφαση της Διαρκούς Συνόδου, ήταν ηπιοτάτη. Η ανακοίνωση του Αρχιεπισκόπου ήταν πολύ ηπία, που συμβαδίζει με τον χαρακτήρα του βέβαια” συμπλήρωσε.

“Δεν κατεβαίνουμε σε συλλαλητήρια. Άλλοι όμως Μητροπολίτες, από ότι ακούω στη Βόρεια Ελλάδα, έχουν πίεση από τον κόσμο για να μετάσχουν και να πρωτοστατήσουν. Μάλιστα, έστειλε ο Μητροπολίτης Ξάνθης, ο οποίος αντιμετωπίζει το θέμα της Θράκης με τους Τούρκους έστειλε επιστολή στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης να προγραμματιστεί σύναξη των Μητροπολιτών Βόρειας Ελλάδας για το θέμα αυτό” τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ