Ανακοίνωση ΠΟΣΠΕΡΤ για Αμβρόσιο: Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά

Η ΠΟΣΠΕΡΤ απαντά στην ανοιχτή-επιστολή του μητροπολίτη Καλαβρύτων, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στους παρουσιαστές της εκπομπής “Πρώτη Είδηση” με αφορμή την παράσταση “Jesus Christ Superstar”.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά» λέει ο θυμόσοφος λαός κι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας το επιβεβαιώνει που αν και Αμβρόσιος, στάζει φαρμάκι. Είναι «παραβάτης» της ομόθυμης στήριξης της εκκλησίας, συνεχίζει να παραμένει στις εποχές που υπηρέτησε, του μαύρου και του σκοταδισμού, την εποχή «που τα ‘σκιαζε η φοβέρα», που γέμισαν οι φυλακές και τα μακρονήσια, την εποχή δηλαδή που έκανε το δικό του κήρυγμα στις σχολές χωροφυλακής, την περίοδο της Χούντας. «Παραβάτης» γιατί η εκκλησία στάθηκε δίπλα στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και στην κοινωνία, την εποχή του «μαύρου», για την επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και του έργου που επιτελεί.

Αν και γνωρίζει στην ηλικία που είναι ότι οι απολυταρχικές, φασιστικές ιδεοληψίες φέρνουν το μίσος, τον αλληλοσπαραγμό και εξαφανίζουν έθνη σπέρνοντας δυστυχία, επιμένει τώρα στα τελευταία του, να θέλει να υπενθυμίζει το παρελθόν του και να το ακολουθεί. Άλλωστε η δημοκρατία σε όλες τις εκφάνσεις της και με την ελευθερία του λόγου που απαιτεί, έχει λιθοβοληθεί και λιθοβολείται καθημερινά από τον εν λόγω Μητροπολίτη, αφού δεν χάνει στιγμή να εκθειάζει το φασιστικό, ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής με τα τάγματα εφόδου που κατά δήλωση του επικεφαλής Μιχαλολιάκου, έχουν πολιτική ευθύνη δολοφονιών.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ θα μπορούσε να μην απαντήσει στον ανερμάτιστο και αμετροεπή Μητροπολίτη ή να του παραθέσει μόνο τους θερμούς λόγους και τα ευχαριστώ στην ΕΡΤ, εκ του άμβωνος, του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, όμως επέλεξε να μην αφήσει αναπάντητη μια ανακοίνωση που γράφτηκε από παραληρούντα γέροντα, γιατί τα γραπτά μένουν. Να του θυμίσουμε επίσης ότι με το κλείσιμο της ΕΡΤ που επιθυμεί, για μια υστερόβουλη δική του άποψη και απωθημένο, θα χαθούν και εκατοντάδες ώρες ετησίως θρησκευτικού περιεχομένου που μόνο η ΕΡΤ μεταδίδει…. Άραγε συμφωνούν οι Χριστιανοί ; Η δημοκρατία και η θρησκεία που υπηρετεί (;) και ο λόγος του Θεού που διδάσκει (;) έχει στεγανά ; Έχει αποκλεισμούς ; Έχει διαχωρισμούς ; Δεν υπάρχει ελευθερία του λόγου, της διαφορετικότητας και της αυτοδιάθεσης ; Δάσκαλε που δίδασκες … άξιος ο μισθός που έπαιρνες σαν ιεροκήρυκας, κατ’ απονομή μοίραρχος της χωροφυλακής. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ προασπίζουμε την ελευθερία του λόγου, την υποχρέωση της ΕΡΤ στον πλουραλισμό και την υποχρέωση για ανάδειξη του πολιτισμού και έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε αυτό το δημόσιο αγαθό από κάθε λογής «Αμβρόσιους».

Και οι κρίνοντες κρίνονται, ακόμα και οι Μητροπολίτες που νομίζουν ότι εκ του ασφαλούς μπορούν να εκμαυλίζουν συνειδήσεις, να στοχοποιούν συναδέλφους και ελευθεροφωνία, να σπιλώνουν τον επαγγελματισμό τους και θέλουν ανέργους με κλείσιμο των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, όπως είναι η ΕΡΤ. Στηρίζουμε και ενθαρρύνουμε τους συναδέλφους μας που υπηρετούν την ενημέρωση και είμαστε δίπλα και μαζί τους ώστε η ΕΡΤ να είναι η ΕΡΤ της κοινωνίας και όχι μια φοβική δημόσια ραδιοτηλεόραση που θα άγεται και θα φέρεται κατά το δοκούν από όλους τους πολέμιούς της, απ’ όπου κι αν προέρχονται και κρίνουν με ιδιοτελή και προσωπικά συμφέροντα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ