• Επίθεση Αμβρόσιου σε παρουσιαστές της ΕΡΤ για την παράσταση «Jesus Christ Superstar» - Η απάντηση των δημοσιογράφων - ΒΙΝΤΕΟ

  2:22 μμ, Τετάρτη 28 Φεβ 2018 2:22 μμ, Τετάρτη 28 Φεβ 2018

  Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη θεατρική παράσταση «JesusChrist Superstar». Μετά τις διαμαρτυρίες έξω από το θέατρο Ακροπόλ, όπου ανεβαίνει το δημοφιλές μιούζικαλ «Jesus Christ Superstar» και τους βανδαλισμούς, άρχισαν και οι επιθέσεις στους συντελεστές , ακόμη και στα μέλη των οικογενειών τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι πέταξαν φυλλάδια με προσβλητικό περιεχόμενο στο σπίτι της μητέρας της Αντιγόνης Ψυχράμη που υποδύεται τη Μαγδαληνή.

  Τη ίδια ώρα ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, που έχει καταθέσει μήνυση κατά των συντελεστών της παράστασης, ζήτησε χθες, μιλώντας στην ΕΡΤ, να σταματήσει η ύβρις κατά του Χριστού. Η εν λόγω συνέντευξη του Μητροπολίτη Κυθήρων προκάλεσε την αντίδραση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου, ο οποίος σε ανοιχτή επιστολή του προς τους παρουσιαστές της πρωινής εκπομπής της ΕΡΤ, τούς κατηγορεί για μη δημοκρατική και αγενέστατη συμπεριφορά. Μάλιστα, στο υστερόγραφο της επιστολής του ζητά από τους Χριστιανούς να κλείσουν την ΕΡΤ γιατί είναι απαράδεκτη.

  «Διαμαρτύρομαι εντόνως για την μη δημοκρατική, και συνεπώς αγενέστατη, συμπεριφορά σας σήμερα το πρωΐ στην εκπομπή σας και περί ώραν 08.30’ με θέμα το ασεβέστατο θεατρικό έργο «Jesus Christ Superstar», κατά την διάρκεια της οποίας είχατε προσκαλέσει τον Σεβ. Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ» αναφέρει στην επιστολή του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας προς τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και την Μαίρη Πολλάλη και καταγγέλλει τα εξής:

  «Προσκαλέσατε τον Σεβ. Μητροπολίτη για να σας δώσει εξηγήσεις από της πλευράς του, καθ’ όσον έχει υποβάλει Μήνυση κατά των πρωτεργατών του θεατρικού έργου. Καθ’ ην στιγμήν, λοιπόν, ο Συνομιλητής σας παρέχει εξηγήσεις σε ερώτημα, το οποίον σεις του έχετε θέσει, πριν ή ολοκληρώσει τη σκέψη του, ξαφνικά και με περισσή αναίδεια τον διακόπτετε, με την υποβολή άλλης ερωτήσεως ή και τον προσωπικό σας σχολιασμό, προφανώς διότι η απάντησή του δεν εξυπηρετεί τα σχέδιά σας!

  Έτσι όμως τελικά αποδεικνύετε, ότι Σεις δεν σκοπεύετε να ανακαλύψετε την αλήθεια επί ενός προβλήματος! Απλώς προσπαθείτε να επιβάλλετε –εμμέσως πλην σαφώς- στους θεατές σας τις θέσεις σας και τις απόψεις σας, θέσεις και απόψεις μιάς αριστερόστροφης κουλτούρας. Κατέστη λοιπόν φανερό, ότι με την εκπομπή σας σήμερα το πρωΐ σκοπό είχατε να χορηγήσετε πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης στους πρωτεργάτες του έργου.

  Στον σεβαστό Συνομιλητή σας θέσατε το ερώτημα εάν έχει παρακολουθήσει την συγκεκριμένη παράσταση με το επιχείρημα: «αφού δεν έχετε παρακολουθήσει την παράσταση, γιατί αντιδράτε; ». Και εγώ, λοιπόν, σας ερωτώ: «Σεις έχετε παρακολουθήσει την παράσταση; Εάν όχι, τότε με ποιό δικαίωμα την υποστηρίζετε;» Είσθε λοιπόν απαράδεκτοι υποκριτές! Συλλαμβάνεσθε ως υπηρέτες του ψεύδους! Υπηρετείτε σκοπιμότητες και όχι την αλήθεια! Στη φαινομενική προσπάθεια διερευνήσεως των γεγονότων προς ανάδειξη της αλήθειας, σεις, εμμέσως πλην σαφώς, υπηρετείτε σκοπιμότητες!

  Επί πλέον γιατί δεν απευθύνεσθε και στην Ελληνική Δικαιοσύνη; Γιατί δεν στρέφεσθε προς τον κ. Εισαγγελέα, ο οποίος εδέχθη την Μήνυση του Σεβ. Κυθήρων και να τον ερωτήσετε: Κύριε Εισαγγελέα, γιατί μέχρι σήμερα παραμένετε αδρανής; Γιατί δεν έχετε ενεργήσει κατά τον Νόμο προς διερεύνηση της υποθέσεως; Ή, εάν έγινε κάποια διερεύνηση και δεν υπάρχει αδίκημα, γιατί δεν προβαίνετε σε μια Ανακοίνωση όπως π.χ. «Διερευνήσαμε την υπόθεση, αλλά δεν υπάρχει παρανομία! Επομένως η Μήνυση απορρίπτεται ως μη έχουσα έρεισμα;» Σας ερωτώ ευθέως: διερευνώντας την υπόθεση, δεν είχατε χρέος να απευθυνθείτε και προς την Δικαστική Αρχή; Γιατί την αφήνετε στο απυρόβλητο;

  Επομένως με τις εκπομπές σας δεν στοχεύετε στην ανάδειξη της αλήθειας! Απλώς θέλετε να κάνετε «πλύση εγκεφάλου» στους θεατές σας!

  Τέλος θα ήθελα να υπογραμμίσω το υπεροπτικό ύφος με το οποίο συμπεριφέρεσθε προσωπικά σεις κ. Παναγιωτόπουλε. Γιατί έχετε τόση υπεροψία; Γιατί δεν σέβεσθε τον συνομιλητή σας; Επί τέλους σεις τι είσθε; Ο ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ; Ο ΚΡΙΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ; Ο ΑΛΑΘΗΤΟΣ; Ο ΤΕΛΕΙΟΣ;

  ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΦΟΣ ΕΙΣΘΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ!

  Ας μη ξεχνάτε, λοιπόν, ότι εμείς, ο Ελληνικός Λαός, σας πληρώνουμε, για να αναδεικνύετε την αλήθεια και όχι για να στρεβλώνετε τα πράγματα και να τυφλώνετε τους θεατές σας!»

  Η απάντηση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ

  Οι παρουσιαστές απάντησαν στην επιστολή του Μητροπολίτη Αμβρόσιου σήμερα, μέσα από την εκπομπή τους στην ΕΡΤ «Πρώτη Είδηση».

  Η επιστολή του Μητροπολίτη Καλαβρύτων προκάλεσε και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις μιας μερίδας της ιεραρχίας εναντίον της θεατρικής παράστασης “Jesus Christ Superstar” συνιστούν ευθεία απειλή κατά της ελευθερίας του λόγου και της καλλιτεχνικής έκφρασης. Η αρχή έγινε από τον Μητροπολίτη Κηθύρων Σεραφείμ, ο οποίος κατέθεσε μήνυση εναντίον των συντελεστών της παράστασης. Ακολούθησε χθες ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος έφτασε στο σημείο να συντάξει επιστολή στην οποία ζητά να κλείσει η ΕΡΤ, επειδή οι δημοσιογράφοι της εκπομπής “Πρωινή Ζώνη”, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Μαρία Πολλάλη, έθεσαν αυτονόητα ερωτήματα για το θέμα στον προσκεκλημένο της εκπομπής τους, Μητροπολίτη Κυθήρων. Στηρίζουμε ολόπλευρα τους συντελεστές της παράστασης και καλούμε όλα τα κόμματα να πάρουν θέση απέναντι σε αυτές τις αντιλήψεις και πρακτικές σκοταδισμού».

  Σημειώνεται ότι μήνυση κατά των υπευθύνων της θεατρικής παράστασης «Jesus Christ Superstar», έχει υποβάλει και ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα