Ο Ταουξής στον ΑΝΤ1 για τις ραγδαίες εξελίξεις στον θάνατο “μυστήριο” της 44χρονης: Τα ερωτήματά μας από 10…γίνανε 70 – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Βασίλης Ταουξής, δικηγόρος της οικογένειας της 44χρονης Ειρήνης που βρέθηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Στο ερώτημα ποια στοιχεία τον οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μπορεί να πρόκειται για δολοφονία και όχι για αυτοχειρία όπως τουλάχιστον μέχρι τώρα άφηνε να καταλάβουμε η αστυνομία από τις έρευνές της ο κύριος Ταουξής απάντησε μεταξύ άλλων: “Σήμερα ήρθα με ένα μεγάλο κλιμάκιο με εμπειρογνώμονες, πραγματογνώμονες του Υπουργείου Δικαιοσύνης για να ερευνήσουμε το αυτοκίνητο και τον χώρο που βρέθηκε η άτυχη Ειρήνη.

Όταν ήρθαμε στο Αγρίνιο είχαμε 10 ερωτήματα, φεύγοντας σας βεβαιώνουμε ότι τα ερωτήματά μας από 10 γίνανε 70, τα οποία απομακρύνουν το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας και ενισχύουν την άποψη της οικογένειας ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία από πρόθεση”.

Στο ερώτημα του Νίκου Χατζηνικολάου για το αν βρέθηκε στο αυτοκίνητο της 44χρονης κάποιο αυτοσχέδιο φιτίλι ο κύριος Ταουξής αποσαφήνισε: “Με τεράστια κατάπληξη όταν πατήσαμε το κουμπί και άνοιξε το πορτμπαγκάζ ελευθερώθηκε η πίσω πόρτα του αυτοκινήτου και πρόβαλε μπροστά στα μάτια μας η εταζέρα του αυτοκινήτου και είδαμε κατάπληκτοι ένα καλώδιο που κάποιος το είχε τραβήξει, το είχε αποσπάσει από τη μία του άκρη μόνο και έφτανε ίσα ίσα μέχρι την εταζέρα του αυτοκινήτου και εκεί επάνω ήταν δεμένο ένα κομμάτι λευκό βαμβάκι.

Σκύψαμε και το μυρίσαμε. Ήταν εμποτισμένο με πετρέλαιο, μύριζε πετρέλαιο. Βεβαίως δεν είχε πάρει φωτιά. Αυτή λοιπόν όλη η χειροτεχνική κατασκευή, αφού συζητήσαμε όσοι συμμετείχαμε στην έρευνα, συμπεράναμε ότι πρόκειται για ένα αυτοσχέδιο φιτίλι το οποίο όταν ερχόταν η φωτιά πίσω, θα μεταδιδόταν στην πίσω εταζέρα και από εκεί στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου, ώστε αυτό να γίνει παρανάλωμα του πυρός, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Άρα κάποιος σχεδίαζε να κάψει ολοσχερώς το αυτοκίνητο αλλά αυτό δεν συνέβη, σύμφωνα με τους τεχνικούς συμβούλους”.

Στο ερώτημα αν είναι πιθανόν αυτόν τον αυτοσχέδιο μηχανισμό να τον έστησε σαν μηχανισμό αυτοκτονίας η 44χρονη ο κύριος Ταουξής ήταν ξεκάθαρος: “Σε καμία περίπτωση. Δεν έχουμε δει στα εγκληματολογικά χρονικά αυτοκτονία με αυτό το modus operandi. Αυτό δείχνει ότι κάποιος με αυτόν τον τρόπο ήθελε να σκουπίσει αποτυπώματα, dna, βιολογικό υλικό και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να οδηγήσει τις αρχές στο ενδεχόμενο της ανθρωποκτονίας” είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ