Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Εφετείο – ΤΩΡΑ

Την ευθύνη για την επίθεση στο Εφετείο της Αθήνας ανέλαβε η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η ανακοίνωσή της ΟΛΑ φέρει τίτλο «Η Αστική Δικαιοσύνη όπλο στα χέρια του κεφαλαίου» και υπότιτλο «Η δικαιοσύνη είναι σαν τα φίδια. Δαγκώνει μόνο τους ξυπόλητους».

“Πρέπει να αφαιρέσουμε από την αστική “δικαιοσύνη” το φωτοστέφανο της “ουδετερότητας” και του “κοινού συμφέροντος ολόκληρης της κοινωνίας”, που της έχει προσδώσει η κυρίαρχη ιδεολογία και να δούμε το ρόλο της στην πραγματική ζωή. Κι αυτό δεν το κάνουμε για φιλολογικούς λόγους, αλλά επειδή γνωρίζουμε καλά πως στον ταξικό πόλεμο που μαίνεται αδιάκοπα η μάχη των ιδεών είναι μια υλική μάχη. Το ξεσκέπασμα της αστικής ιδεολογίας είναι ένα ακόμα επαναστατικό καθήκον” αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Οργάνωσης, ενώ παρακάτω σημειώνεται ότι “με δυο λόγια, η “Δικαιοσύνη” δεν είναι τυφλή αλλά φορά ταξικά γυαλιά”. “Η αστική δικαιοσύνη όχι μονάχα δεν μπορεί να σταθεί στο πλευρό του δοκιμαζόμενου λαού, αλλά από την ίδια της τη θεσμική φύση σε περιόδους καπιταλιστικής κρίσης, όπως είναι η σημερινή, βαθαίνει ακόμα περισσότερο τον αντιδραστικό, αντεργατικό και αντικοινωνικό της ρόλο. Παρά τις όποιες (σπάνιες κι αυτές) φιλολαϊκές αποφάσεις που παίρνονται από τις κατώτερες βαθμίδες του δικαστικού σώματος, τόσο το γενικό πλαίσιο του αστικού Δικαίου όσο και η κεντρική κατεύθυνση της εφαρμογής του ορίζονται ευθέως από τα ταξικά συμφέροντα του κεφαλαίου, ως νομική έκφραση και πραγμάτωση των σχέσεων εκμετάλλευσης. Ταυτόχρονα, η ιεραρχική εξάρτηση των ανώτερων βαθμίδων της δικαστικής εξουσίας από τον στενό πυρήνα του κρατικού μηχανισμού (την εκτελεστική εξουσία) περιορίζει την όποια σχετική του αυτονομία, που στην επίσημη αστική ιδεολογία εμφανίζεται ως “διάκριση των εξουσιών”. Οι ανώτερες βαθμίδες, όπως ο Άρειος Πάγος και το Συμβούλιο της Επικρατείας, που διαμορφώνουν τη νομολογία και το ευρύτερο πλαίσιο της νομικής πολιτικής που διαχέεται στις υφιστάμενες βαθμίδες, διορίζονται απευθείας από την κυβέρνηση. Έτσι, παρά την όποια γκρίνια εκφράζουν τα θεσμικά όργανα του δικαστικού σώματος, όπως η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων που είχε το θράσος να εκδώσει πέρσι μια υποκριτική ανακοίνωση ενάντια στο μνημόνιο διαρκείας και τον αντιασφαλιστικό νόμο που πέρασε από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, η ίδια η ταξική θέση των δικαστών, η προκαθορισμένη αστική φύση του Δικαίου που εφαρμόζουν και η ιεραρχική τους εξάρτηση από την εκτελεστική εξουσία τους θέτει απέναντι από το προλεταριάτο” αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση της ΟΛΑ με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης στο Εφετείο.

Η Ο.Λ.Α. αποκαλεί την κυβέρνηση τον πιστότερο υπηρέτη των δανειστών και στρέφεται κατά της Δικαιοσύνης λέγοντας ότι καλύπτει εγκλήματα και καλούν σε αγώνα κατά των μνημονίων.

Η προκήρυξη καταλήγει με την απειλή: «Δεν έχουν κανένα λόγο να τους φοβόμαστε, έχουν κάθε λόγο να μας τρέμουν».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ