Σοβαρά προβλήματα από τη βροχόπτωση στη Ροδόπη – ΦΩΤΟ

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στο νομό Ροδόπης η έντονη βροχόπτωση που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα, καθώς πλημμύρισαν κατοικίες και σταβλικές εγκαταστάσεις. Επίσης, αρκετά τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου είναι απροσπέλαστα εξαιτίας του όγκου των συσσωρευμένων υδάτων.

Αντίστοιχο φαινόμενο είχε σημειωθεί και πριν τρία χρόνια, με τους υπεύθυνους της Πολιτικής Προστασίας να επισημαίνουν ότι προβληματίζονται για τη στάθμη του νερού στο ανάχωμα του χωριού Λοφάριο, καθώς εξακολουθεί να βρέχει αλλά και για την υπερχείλιση, κατά 50 πόντους, του φράγματος της Γρατινής, το οποίο, πάντως, η ΔΕΗ δεν αξιολογεί ως ανησυχητικό δεδομένης της σταθερής μέχρι στιγμής ροής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής, τα μεγαλύτερα προβλήματα σημειώθηκαν στο χωριό Αμάραντα, όπου δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής πραγματοποίησαν 28 απεγκλωβισμούς ατόμων από τις οικίες τους, ενώ απομάκρυναν αιγοπρόβατα από πλημμυρισμένους στάβλους. 

Το οδικό δίκτυο στα Αμάραντα και στα γύρω χωριά έχει κοπεί, ενώ είναι κλειστές και οι ιρλανδικές διαβάσεις. Στην πόλη της Κομοτηνής πραγματοποιήθηκαν 37 αντλήσεις υδάτων και έξι διασώσεις ατόμων από ΙΧ.

Πηγή φωτογραφιών: xronos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ