Ο Κωνσταντίνος Φίλης στον Realfm 97,8: Ο Ερντογάν επιδιώκει να βγει από την απομόνωση

Στην επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Κωνσταντίνος Φίλης, διεθνολόγος και διευθυντής ερευνών στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι αρκετά περίεργη όχι τόσο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις όσο στη θέση της Τουρκίας στο δυτικό άρμα, κατά πόσο είναι προσδεμένη σε αυτό ή όχι. Υπάρχουν αμφιβολίες από κάποιες σύμμαχες χώρες. Η γειτονική μας χώρα διολισθαίνει όλο και περισσότερο προς ένα προσωποκεντρικό σύστημα χωρίς δικλείδες ασφαλείας, πράγμα το οποίο την απομακρύνει θεσμικά τουλάχιστον έτη περαιτέρω από τη Δύση” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φίλης και σημείωσε:

“Ο Ερντογάν επιδιώκει να βγει από αυτή την απομόνωση. Είναι μόλις η δεύτερη επίσημη πρόσκληση που απευθύνεται στον Ερντογάν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου, από κράτος μέλος της ΕΕ… Για εμάς είναι μία ευκαιρία να ανοίξουμε εκ νέου τα κανάλια επικοινωνίας με τον άνθρωπο που ξέρουμε ότι έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε σχέση με την τουρκική πολιτική και στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ