Η Δήμαρχος Μάνδρας στον ΑΝΤ1: Δεν έγινε διαχείριση των ρεμάτων, ενώ η πόλη μεγάλωνε – ΒΙΝΤΕΟ

Τις δηλώσεις του καθηγητή Γεωλογίας, Δημήτρη Παπανικολάου, ο οποίος υποστήριξε ότι την κύρια ευθύνη για την καταστροφή από τη νεροποντή φέρουν οι δήμοι της περιοχής, καθώς μπάζωναν για 20 χρόνια το ρέμα, σχολίασε η Δήμαρχος Μάνδρας, Ιωάννα Κριεκούκη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

“Θα πρέπει να δούμε όλη τη διαχείριση και την πορεία του ρέματος και όχι να πιαστούμε από μία φράση ενός κυρίου σεβαστά κατά τ’ άλλα επιστήμονα”, ανέφερε η κ. Κριεκούκη και πρόσθεσε:

“Και δεν έχω κανένα λόγο να δικαιολογήσω το παρελθόν. To εργοτάξιο του Δήμου εδώ και 30 χρόνια σε αυτόν τον ιδιόκτητο χώρο που είναι ένας απλωμένος χώρος με το ρέμα ανάμεσά του, ο Δήμος το χρησιμοποιεί ως πάρκινγκ των οχημάτων και των απορριμματοφόρων. Δεν έχει ρίξει ούτε μπετά ούτε έχει κλείσει το ρέμα”, τόνισε.

“Δεν έγινε διαχείριση των ρεμάτων όσο η πόλη μεγάλωνε. Η ευθύνη καθαρισμού των ρεμάτων από τον νόμο υπάγεται στην Περιφέρεια. Σε καμιά περίπτωση ο Δήμος δεν εμπλέκεται με τα ρέματα. Ο Δήμος έχει υποχρέωση μόνο τον καθαρισμό των εσωτερικών αγωγών βρόχινων υδάτων εντός της πόλης, των φρεατίων. Αυτό γίνεται δυο φορές τον χρόνο από τον Δήμο. Εμείς τα είχαμε καθαρίσει δύο φορές”, πρόσθεσε η κ. Κριεκούκη. Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ