Το ύποπτο παρελθόν του 29χρονου που συνελήφθη για τα τρομοδέματα σε Παπαδήμο, Σόιμπλε και ΔΝΤ

Ο 29χρονος που συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου στο ημιυπόγειο στην πλατεία Αττικής, ήταν γνώριμος στις αρχές, από όταν είχε προσαχθεί και συλληφθεί για επεισόδια στο Πολυτεχνείο.Στην… «διαδρομή» ωστόσο, φαίνεται πως ανέλαβε ρόλο κεντρικό, καθώς, σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική, εκτιμάται ότι είναι το πρόσωπο πίσω από τα τρομοδέματα σε Λουκά Παπαδήμο, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ΔΝΤ.

Ο ίδιος, κρατά σκληρή στάση και αρνείται όλεςτις κατηγορίες. Από την πλευρά τους όμως, οι αστυνομικοί, θεωρούν ότι ο 29χρονος είχε σχέσεις τόσο με τους “Πυρήνες της Φωτιάς” όσο και με τον “Επαναστατικό Αγώνα”, γεγονός που τον «τοποθετεί» κοντά και στην Πόλα Ρούπα. «Συνδετικός κρίκος», εκτιμάται ότι είναι ένας ωρολογιακός μηχανισμός που βρέθηκε μέσα σε ένα από τα τάπερ των επιθέσεων. Μια συνδεσμολογία που εκτιμάται ότι χρησιμοποιείται και από τις δύο ομάδες.

Οι πρώτες “υποψίες” Οι αστυνομικοί άρχισαν να παρακολουθούν τον 29χρονο στενά, πριν δύο χρόνια, όταν άρχισε να επισκέπτεται στις φυλακές Κορυδαλλού, ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς». Ωστόσο, λίγους μήνες μετά, τα ίχνη του χάθηκαν. Στο προσκήνιο, το όνομα του 29χρονου εμφανίστηκε ξανά, όταν οι γερμανικές αρχές, ενημέρωσαν τις ελληνικές, ότι είχαν εντοπίσει το DNA του στο τρομοδέμα που είχε αποσταλεί στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, με αποδέκτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Έτσι, οι έρευνες εντατικοποιήθηκαν μέχρι τη στιγμή που τον εντόπισαν ξανά, στο ημιυπόγειο στην πλατεία Αττικής.

Η σύλληψη, τα ευρήματα και οι επιχειρήσεις της αστυνομίας σε σπίτια της Αθήνας Μετά τη σύλληψή του, πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες επιχειρήσεις της αστυνομίας σε άλλα τρία σπίτια των Αθηνών, ένα εκ των οποίων και το πατρικό του στο Ελληνικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 29χρονος όταν συνελήφθη, βρισκόταν σε εξέλιξη η …μετακόμιση κάποιας γιάφκας, ενώ το σπίτι το είχε νοικιάσει με μία από τις οκτώ πλαστές ταυτότητες που είχε στη διάθεση του. Έφερε επάνω του δύο πιστόλια, ενώ στο σπίτι στην πλατεία Αττικής, βρέθηκε εκρηκτική ύλη σε νέα τρομοδέματα που φαίνεται, ότι ετοιμάζονταν. Επιπλέον, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, στην κατοχή του εντοπίστηκαν:– 8 πλαστές ταυτότητες.– 2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια.– Πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και 2 πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη.– Πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας.– Πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών.– Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστήςΌλα τα ευρήματα εξετάζονται στα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Στόχος των αρχών τώρα είναι να εντοπιστούν τα άτομα, με τα οποία είχε επαφές ο 29χρονος και να διευκρινιστεί αν εκτελούσε εντολές άλλων ή εάν συμμετείχαν και άλλοι στις αποστολές των δεμάτων.

Οι αποστολές των τρομοδεμάτων Ο παγιδευμένος φάκελος με παραλήπτη τον Λουκά Παπαδήμο, είχε σταλεί τον περασμένο Μάιο. Ο πρώην πρωθυπουργός είχε τραυματιστεί σοβαρά όταν το τρομοδέμα έσκασε στα χέρια του, την ώρα που το άνοιξε, μέσα στο αυτοκίνητο του. Τα υπόλοιπα «πακέτα», είχαν σταλεί στο εξωτερικό, με αποστολείς Έλληνες πολιτικούς. Στο τρομοδέμα που στάλθηκε στον Σόιμπλε, αποστολέας φαινόταν να είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ στο τρομοδέμα προς το ΔΝΤ, αποστολέας παρουσιαζόταν ο Βασίλης Κικίλιας. Σε εκείνη την περίπτωση μάλιστα, υπήρξε και ο τραυματισμός γυναίκας υπαλλήλου του Νομισματικού Ταμείου. Την ευθύνη για τον φάκελο στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε αναλάβει η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Λίγες ημέρες αργότερα, στις 20 Μαρτίου, συνολικά οχτώ φάκελοι παγιδευμένοι με εκρηκτικά, εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι. Ο 29χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε την Κυριακή το πρωί ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ