Πολύ κοντά στην ταυτοποίηση των εκτελεστών του Ζαφειρόπουλου – Τα τηλεφωνήματα και το κρίσιμο πεντάλεπτο

Πολύ κοντά στην ταυτοποίηση των δύο εκτελεστών του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου βρίσκεται η Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr.

Όπως επισημαίνουν πηγές που προΐστανται των ερευνών, όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ώρες και το αργότερο μέχρι την Τρίτη οπότε και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου και η σάρωση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που έγιναν πριν και μετά τη δολοφονία.

«Η έρευνα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο» αναφέρει στο real.gr καλά ενημερωμένη πηγή και επισημαίνει ότι «το πιο κρίσιμο στοιχείο στην όλη υπόθεση είναι εκείνο το τελευταίο πεντάλεπτο που οι δυο εκτελεστές έμειναν μόνοι τους με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, χωρίς τον συνεργάτη του. Τότε του αποκάλυψαν και τον πραγματικό λόγο της επίσκεψής τους που τελικά οδήγησε στη δολοφονία».

Όπως εκτιμούν οι έμπειροι αξιωματικοί που συμμετέχουν στις έρευνες, τόσο η αρχική – φανταστική όπως αποδείχθηκε – υπόθεση για δήθεν συγγενικό τους πρόσωπο που έχει συλληφθεί και κρατείται στη ΓΑΔΑ, όσο και οι αναφορές στην υπόθεση της Energa με την οποία είχε ασχοληθεί ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, ήταν προσχηματικές – σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή – προκειμένου να κλείσουν αρχικά το ραντεβού και στη συνέχεια για να κερδίσουν χρόνο κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ μέχρι τώρα, και την πορεία της έρευνας, προκύπτει ότι οι δύο εκτελεστές δεν είναι σεσημασμένοι όποτε και δεν δίνεται ιδιαίτερο βάρος στα δαχτυλικά αποτυπώματα και τα στοιχεία DNA που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, αφού δεν πρόκειται να τους αποκαλύψουν την ταυτότητα των δραστών.

Επίσης, δεν περιμένουν πολλά και από τα όσα έχουν καταγράψει κάμερες σε διπλανά κτίρια από το γραφείο της οδού Ασκληπιού.

«Αυτό που θα ρίξει άπλετο φως και θα αποκαλύψει τις ταυτότητες των δραστών είναι η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου», λένε χαρακτηριστικά στο real.gr.

Σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν αναφέρονται μόνο στους δύο εκτελεστές, αλλά και σε τρίτο πρόσωπο για το οποίο ενδεχομένως ενήργησαν, αποκλείοντας ωστόσο την εκδοχή του συμβολαίου θανάτου.

Άλλωστε όσον αφορά τις προθέσεις των δύο εκτελεστών, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν πήγαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου με σκοπό να σκοτώσουν.

Η δολοφονία προέκυψε κατά τη διάρκεια του μοιραίου πεντάλεπτου που έμειναν μόνοι τους με το θύμα. Αυτό δείχνει και το σημείο που δέχθηκε την μοναδική σφαίρα ο γνωστός δικηγόρος.

Επίσης το γεγονός ότι φεύγοντας οι δύο δράστες πήραν 40 ευρώ από τον συνεργάτη του γνωστού δικηγόρου, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μάλλον δεν είχαν σχεδιάσει δρομολόγιο διαφυγής και ότι έτσι θέλησαν να φύγουν με ταξί για να απομακρυνθούν γρηγορότερα από την περιοχή.

Σύμφωνα πάντα τις ίδιες πληροφορίες του real.gr, οι εκτελεστές είναι Αλβανοί και για αυτό είναι σε εξέλιξη ένας αγώνας δρόμου προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν πριν φύγουν από τη χώρα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο 32χρονος συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που είναι και ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας, δίνει συνεχώς καταθέσεις στην Ασφάλεια, αφού οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι όσο περνούν οι μέρες και ξεπερνά τα σοκ που υπέστη, θα θυμάται όλο και περισσότερες λεπτομέρειες που μπορεί να φανούν χρήσιμες στην έρευνα.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ