Προφυλακιστέοι οι συλληφθέντες για την απαγωγή Λεμπιδάκη

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν και οι επτά κατηγορούμενοι για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, λίγο πριν τις 4:30 το πρωί της Κυριακής και μετά από μία μαραθώνια απολογία, η οποία ξεκίνησε από τις 9 το πρωί το Σαββάτου.

Κάποιοι από τους κατηγορούμενους κατά τη διάρκεια της απολογίας τους υποστήριξαν ότι πίσω από τον βασικό καμβά της απαγωγής κρύβονται άτομα τα οποία δεν μπορούν να αποκαλύψουν.

Τουλάχιστον δύο ήταν οι κατηγορούμενοι που απάντησαν στην ανακρίτρια πως δεν μπορούν να αποκαλύψουν τον εγκέφαλο της απαγωγής γιατί φοβούνται ότι κινδυνεύει η ζωή των ίδιων και των οικογενειών τους.

Πρώτος απολογήθηκε ο 43χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας, ο οποίος είπε ότι αναγκάστηκε στη διάρκεια της απαγωγής στο τελευταίο στάδιο να δεχτεί χωρίς κανένα αντάλλαγμα να «φιλοξενήσει» τη δράστη των απαγωγέων και ότι έχει μετανιώσει γι’ αυτό.

Ακολούθησε η κατάθεση του Ελληνοσκοπιανού και επίσης του 44χρονου ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων, ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή σε αυτή την υπόθεση, καθώς και του 22χρονου κτηνοτρόφου από τα Χανιά, ο οποίος και εκείνος αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει κάποια εμπλοκή.

Ο κ. Λεχωβίτης συντάχθηκε με την άποψη των υπολοίπων συνηγόρων υπεράσπισης πως οι φυσικοί αυτουργοί της ενέδρας και της αρπαγής δεν βρίσκονται ανάμεσα στους κρατούμενους που απολογούνται.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ακόμη ότι τουλάχιστον ένας από τους κατηγορουμένους που έχουν ομολογήσει επανέλαβε ότι κινδυνεύει η ζωή του και η οικογένεια του. Για αυτό και δεν μπορεί να αποκαλύψει την ταυτότητα ασύλληπτων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές αναζητούν οκτώ άτομα, που προκύπτουν από καταθέσεις και παρακολουθήσεις μεταξύ των οποίων είναι ο «φιλόσοφος», ο «Γιάννης ο Ρώσος», ο «Άκης», οι οποίοι φέρεται να έχουν σημαντικό ρόλο στην υπόθεση.

Σε βάρος των κατηγορουμένων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους, απόπειρα εκβίασης από κοινού, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου και εμπρησμό.

Πηγή: neakriti.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ