Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει: Τα νοσοκομεία δεν έχουν αντιδραστήρια για έλεγχο αντισωμάτων ιλαράς

Για «επιπολαιότητα» στην αντιμετώπιση και τον περιορισμό της επιδημικής έξαρσης της ιλαράς, κατηγορεί το υπουργείο Υγείας και τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Αναφέρει ότι τα Νοσοκομεία δεν έχουν αντιδραστήρια για έλεγχο αντισωμάτων, τον οποίο οι εργαζόμενοι πληρώνουν από την τσέπη τους. «Το Pasteur δεν κάνει έλεγχο αντισωμάτων στο προσωπικό των Νοσοκομείων δωρεάν. Μόνο επί πληρωμή. Όσοι εργαζόμενοι έστειλαν δείγματα, πλήρωσαν από την τσέπη τους 40 ευρώ. Ο έλεγχος αντισωμάτων δεν συνταγογραφείται».

Επίσης, προσθέτει ότι τα Νοσοκομεία «δεν προμηθεύτηκαν ούτε ένα εμβόλιο ιλαράς. Εάν όλοι οι υγειονομικοί υπάλληλοι τρέξουν να προμηθευτούν εμβόλια από τα φαρμακεία, χωρίς έλεγχο αντισωμάτων, τα εμβόλια θα εξαντληθούν αμέσως και δεν θα μπορούν να τα προμηθευτούν όσοι τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Όσοι διαθέτουν αντισώματα είναι τελείως αντιεπιστημονικό να κάνουν εμβόλιο, στρεσάροντας τον οργανισμό τους με εξασθενημένο ιό ιλαράς», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.Πηγή ρεπορταζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ