Νέα στοιχεία στην υπόθεση Λεμπιδάκη: Απειλούν τους απαγωγείς για να μη μιλήσουν

Νέα στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση Λεμπιδάκη έφερε στο φως της δημοσιότητας το ekriti.gr.

Κατ’ αρχήν σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ρεπορτάζ, θεωρείται βέβαιο ότι οι δράστες που έκαναν την απαγωγή στις 30 Μαρτίου δεν συνελήφθησαν ακόμη. Πρόκειται για την αρχική ομάδα των σκληρών, Αυτούς που συνέλαβε η αστυνομία είναι αυτοί που τον είχαν στα χέρια τους κατά την απελευθέρωσή του. Ενδεχομένως όμως, ανάμεσά τους να υπάρχουν 1-2 πρόσωπα που συμμετείχαν στην απαγωγή εξ αρχής.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, μετά την σύλληψη των φερόμενων ως εμπλεκομένων στην υπόθεση, άτομα τα οποία μετείχαν αρχικά στην απαγωγή, τους απείλησαν προκειμένου να μην προβούν σε αποκαλύψεις.

«Αν μιλήσεις θα σκοτώσουμε την οικογένειά σου», φέρεται να είναι η απειλή σε έναν εκ των συλληφθέντων. Με τις συνθήκες αυτές είναι σίγουρο ότι δύσκολα θα ανοίξουν τα στόματα. Αυτό διαπιστώνεται και από τις αστυνομικές πηγές ότι οι συλληφθέντες «δεν μιλούν».

Εξάλλου, στο πολύμηνο σήριαλ της απαγωγής, αναμφισβήτητα διαδραματίστηκαν πολλά γεγονότα.

Η ομάδα των δραστών που έκανε την απαγωγή, αφού δεν κατάφερε να πάρει το ποσό που ζητούσε ως λύτρα, βρήκε άλλα άτομα, πρόθυμα να συνεχίσουν τον εκβιασμό προς την οικογένεια του απαχθέντος.

Τα άτομα αυτά είχαν ένα κοινό γνώρισμα: Ήταν χρεωμένα “μέχρι το λαιμό” και απελπισμένα. Μάλιστα, κάποια απ’ αυτά, χρωστούσαν έως και 2 εκατομμύρια ευρώ και είχαν μπλέξει με τοκογλύφους.

Προκειμένου να “ξελασπώσουν” μπήκαν στην υπόθεση και στην προσπάθειά τους να εισπράξουν ό,τι μπορούσαν, “έριξαν” θεαματικά τις απαιτήσεις τους, αλλά η αστυνομία τους χάλασε τα σχέδια, αφού τους συνέλαβε.

Στις προτεραιότητες της αστυνομίας είναι να πληροφορηθεί ποια ήταν τα άλλα κρησφύγετα στα οποία μεταφέρθηκε ο απαχθείς στη διάρκεια της ομηρίας του, ποιος ειδοποίησε τους αρχικούς δράστες της απαγωγής για την ώρα που τσέκαρε ο επιχειρηματίας το εισιτήριο επιστροφής από την Αθήνα και ποιος είναι ο “τσιλιαδόρος” που ειδοποίησε τους απαγωγείς για την ώρα αποχώρησης του Μιχάλη Λεμπιδάκη από το εργοστάσιο. Πηγή: ekriti.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ