Με κενά και χωρίς βιβλία στα ΕΠΑΛ αρχίζει η σχολική χρονιά στη Λάρισα

Με προβλήματα άρχισε σήμερα η σχολική χρονιά στη Λάρισα. Οι πρόεδροι των συλλόγων Δασκάλων και Καθηγητών, επισημαίνουν στο onlarissa.gr ότι αθροιστικά καταγράφονται 53 κενά εκπαιδευτικών, ενώ πρόβλημα υπάρχει και στα Επαγγελματικά Λύκεια.

Σε ό,τι αφορά τα ΕΠΑΛ μάλιστα, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας κ. Νίκος Παναγιώτου τονίζει ότι «δεν έχουν τοποθετηθεί συνάδελφοι και δεν υπάρχουν βιβλία». Παράλληλα, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση του νομού Λάρισας καταγράφονται τρία οργανικά κενά, δύο στη βιολογία και ένα στα καλλιτεχνικά. Μετ’ εμποδίων ξεκίνησε η χρονιά και στα νηπιαγωγεία και δημοτικά, καθώς όπως τονίζει στο onlarissa.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημήτρης Παπαποστόλου, τα κενά σε δασκάλους ξεπερνούν τα 50.

«Πρώτο κουδούνι σήμερα αλλά τα κενά παραμένουν στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του νομού. Είναι κενά κυρίως ειδικοτήτων ξεπερνούν τα 50. Εκείνο το οποίο είχε ως στόχο το υπουργείο εδώ και χρόνια είναι να δημιουργήσει με το νέο ενιαίου τύπου δημοτικό σχολειό και νηπιαγωγείο να δημιουργήσει υπεράριθμους εκπαιδευτικούς για να βγει στις 11 Σεπτεμβρίου και να πει πανηγυρικά ότι τα σχολεία λειτουργούν κανονικά» τόνισε ο κ. Παπαποστόλου.

Πηγή: onalarissa.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ