Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου στον Realfm 97,8: Οι επιστήμονες επισημαίνουν να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί

Στην κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο μετά τον ισχυρό σεισμό αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Βρισκόμαστε μπροστά σε μία μεγάλη καταστροφή. Το νότιο κομμάτι της Λέσβου έχει πληγεί από τον καταστροφικό σεισμό και ιδίως ο οικισμός της Βρίσας, που είναι ένα χωριό που κατοικούν περίπου 850 κάτοικοι, περισσότερο από το 70% των σπιτιών έχουν σχεδόν καταρρεύσει. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, οι επιστήμονες οι οποίοι από την πρώτη στιγμή βρίσκονται κοντά μας, μας επισημαίνουν ότι το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί για τις επόμενες τουλάχιστον 48 ώρες” σημείωσε η κ. Καλογήρου και πρόσθεσε:

“Επομένως, υπό την καθοδήγηση των επιστημόνων και όλων των ειδικών αυτή τη στιγμή καταγράφουμε τις ανάγκες και είμαστε προσηλωμένοι στην αντιμετώπισή τους έχοντας στον ύψιστο βαθμό της κινητοποίησής μας από την πρώτη στιγμή. Ευτυχώς, είχαμε όλο το σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών από σεισμούς, είχαμε όλο το σχέδιο το οποίο το βάλαμε σε εφαρμογή από την πρώτη στιγμή, στήθηκαν οι σκηνές στο γήπεδο, υπήρχε η δυνατότητα σε όσους ήθελαν χθες το βράδυ να διανυκτερεύσουν σε σκηνές και το γεγονός ότι επίσης είχαμε κάνει ασκήσεις αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών βοήθησε πάρα πολύ για να είναι άμεση η ανταπόκριση σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ