Παπαδήμος: Έτσι έσκασε η βόμβα στα χέρια μου

«Πίστευα ότι είχαν ελέγξει την αλληλογραφία μου, όπως έκαναν κάθε φορά. Η διαδικασία ήταν η συνηθισμένη. Αυτή που ερχόταν στο σπίτι μου την έπαιρνε ο αστυνομικός και προέβαινε σε έλεγχό της στη Βουλή, ενώ εκείνη που ερχόταν στην Ακαδημία Αθηνών ή στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο έλεγχός της γινόταν στην τράπεζα. Το ίδιο είχε γίνει και την περασμένη Πέμπτη. Όταν μπήκα στο αυτοκίνητο η αλληλογραφία ήταν εκεί και θεώρησα ότι είχε περάσει από την διαδικασία ελέγχου, όπως γινόταν πάντα», φέρεται να είπε ο πρώην Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, σε μια πρώτη τυπική κατάθεση που έδωσε χθες το μεσημέρι, στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, μέσα στη μονάδα αυξημένης φροντίδας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Ουσιαστικά ο κ. Παπαδήμος επιβεβαίωσε τη διαδρομή του εκρηκτικού φακέλου έως τη στιγμή που τον πήρε στα χέρια του, ενώ στη συνέχεια περιέγραψε τη στιγμή της ανάφλεξης.

Ανέφερε πως είχε το φάκελο στον δεξιό του μηρό, διαπίστωσε με την αφή ότι το περιεχόμενο ήταν λίγο σκληρό, ενώ διέκρινε το διπλωμένο χαρτόνι που έμοιαζε με εξώφυλλο CD και όταν το άνοιξε ακολούθησε ο ήχος της ανάφλεξης και η φωτιά.

Ο πρώην Πρωθυπουργός, σε πρώτη φάση δεν θυμάται το όνομα του φερόμενου αποστολέα, ενώ επιφυλάχθηκε να καταθέσει συμπληρωματικά ό,τι μπορέσει να ανασύρει από τη μνήμη του.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ