Αλαλούμ με τη διαδρομή του τρομοδέματος

Σύγχυση έχει δημιουργηθεί γύρω από τον έλεγχο του τρομοδέματος που εξερράγη στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου.Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν μετά την κατάθεση ενός εκ των αστυνομικών της φρουράς του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος έχει καταθέσει, πως το πρωί της Πέμπτης, όταν παρέλαβε από το σπίτι του τον κ. Παπαδήμο, πήρε και τέσσερις φακέλους του για να ελεγχθούν στα ειδικά μηχανήματα της Βουλής.

Όπως αναφέρει ο αστυνομικός, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, αφού άφησαν τον κ. Παπαδήμο στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο ίδιος μετέφερε τους φακέλους στην Βουλή με την μοτοσικλέτα του και τους παρέδωσε για έλεγχο στα μηχανήματα X-ray, στο φυλάκιο δίπλα στην κεντρική είσοδο. Λίγα λεπτά αργότερα του επέστρεψαν την αλληλογραφία, με την οποία πήγε και πάλι στην ΤτΕ όπου την παρέδωσε στον κ. Παπαδήμο.

Ο φρούραρχος της Βουλής ωστόσο, δεν επιβεβαιώνει την κατάθεση του αστυνομικού, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει μια πάγια διαδικασία που δεν έχει ακολουθηθεί. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 κύκλοι του φρούραρχου της Βουλής τόνιζαν ότι δεν προκύπτει από πουθενά ότι ήρθε στη Βουλή αστυνομικός από την ασφάλεια του Λουκά Παπαδήμου και να ζήτησε να ελεγχθεί η αλληλογραφία του. «Οποιοσδήποτε αστυνομικός δεν υπηρετεί στην ΥΑΒΕ για να εισέλθει στη Βουλή πρέπει να υπάρχει σχετική άδεια ή διαπίστευση. Από τα αρχεία της ασφάλειας της Βουλής δεν προκύπτει κάτι τέτοιο», λένε.

Ωστόσο, σήμερα πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, λένε πως ο αστυνομικός από την φρουρά του Λουκά Παπαδήμου φαίνεται ότι πήγε πράγματι στη βουλή το πρωί της Πέμπτης. Αυτό προκύπτει, όπως τονίζουν, τόσο από τις κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας της τροχαίας όσο και από τις κάμερες της βουλής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κύκλοι του φρούραρχου της Βουλής επιμένουν πάντως πως ο εν λόγω αστυνομικός δεν είχε δηλώσει στο φυλάκιο πως είναι φρουρός του Λουκά Παπαδήμου.

Τώρα, η βουλή εξετάζει αν όντως ελέγχθηκε ο φάκελος, ποιος υπάλληλος χειριζόταν εκείνη την ώρα το μηχάνημα και τι στοιχεία δήλωσε ο αστυνομικός του πρώην πρωθυπουργού για να ελεγχθεί το δέμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ