Βουρλούμης: Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens

Της Άννας Κανδύλη

Την κυβέρνηση Σημίτη έβαλε στο «κάδρο» για την προγραμματική σύμβαση με τη Siemens που αφορούσε την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού την περίοδο 2004-2010 Παναγής Βουρλούμης.

Όπως είπε καταθέτοντας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση για τα μαύρα ταμεία της γερμανικής εταιρείας “Η απόφαση για τις προγραμματικές συμβάσεις ελήφθη από το ΚΥΣΟΙΠ. Σε αυτό συμμετείχε όλη η τότε κυβέρνηση. Για την εκτέλεση των προγραμματικών συμβάσεων ήταν υπεύθυνος ο ΟΤΕ και οι σύμβουλοί του”, σημείωσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση.

Αναφερόμενος στην χρονική στιγμή που υπεγράφη η σχετική σύμβαση επανέλαβε ότι η επιλογή έγινε γιατί τότε επιτρεπόταν η απευθείας ανάθεση ενώ στη συνέχεια το νομοθετικό πλαίσιο άλλαξε και έπρεπε να προκηρυχθεί διαγωνισμός.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι η συγκεκριμένη συμφωνία “ήταν μεγάλη και οικονομικά και τεχνολογικά για τον ΟΤΕ καθώς η προμήθεια εξοπλισμού καθορίζει την πορεία μιας εταιρείας στο μέλλον”, επισημαίνοντας ότι εκείνη την περίοδο “άνοιγαν” οι επικοινωνίες και αυξανόταν ο ανταγωνισμός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ